0
The Best Of

VREMEPLOV: Potez kojim je Boško Janković oduševio Francuze (VIDEO)

Objavljeno: 04.02.16 u 23:56

Boško Janković je u svetu fudbala poznat po razornom udarcu koji poseduje, ali će se njegov dribling protiv Francuza pamtiti dugo, dugo…

Vraćamo se osam godina unazad na utakmicu 2. kola sedme grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Tog 10. septembra na stadionu Sent Deni koplja su ukrstile reprezentacije Francuske i Srbije. Naš tim je u meč ušao posle pobede nad Farskim ostrvima 2:0, dok su „galski petlovi“ poraženi od Austrije 3:1. Ipak, to nije umanjilo ulogu favorita Anriju i drugarima, koji su imali i podršku više od 50 hiljada navijača.

Francuska je i slavila sa 2:1. „Trikolori“ su poveli golom Anrija u 53. minutu, na 2:0 je povisio Anjelka u 63. minutu, a poraz „orlovima“ je ublažio Ivanović golom posle kornera u 75. minutu. Francuzi su „upisali“ prva tri boda, ali im je „šou ukrao“ Srbin. Reč je o Bošku Jankoviću, tada članu Đenove. Bivši fudbaler Crvene zvezde je u 6. minutu meča u Parizu petom, kao iz voza, izbacio Gaela Klišija i izmamio salve aplauza u jednoj od najlepših fudbalskih pozornica. Evo kako je na maestralan način Janković predriblao levog beka „galskih petlova“:

(Izvor: YouTube/djolenzi1984)

Srbija se i pored poraza u Parizu 2:1 kasnije kao prvoplasirani tim u grupi plasirala na Svetsko prvenstvo, prvo održano u Africi.

(Izvor: YouTube/

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter