2
The Best Of

VREMEPLOV: I Zinedin Zidan je oblačio dres Partizana! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 02.02.16 u 23:55

Fotografija koja će ostati večno upamćena, a navijači Partizana će se njom još dugo hvaliti.

Nije bilo mnogo legendi svetskog fudbala koje su nosile dres naših najvećih klubova. Tačno je su nekadašnji igrači ‘večitih’ spadali u sam vrh svetskog fudbala poput Dragana Stojkovića, Predraga Mijatovića, Nemanje Vidića i mnogih drugih naših reprezentativaca, ali malo je inostranih fudbalera svetskog kalibra koje smo mogli da vidimo u opremi nekog srpskog kluba.

Svi jako dobro pamte prvo učešće Partizana u Ligi šampiona. Đurgarden, Njukasl, pa skok do zvezda. Crno-beli nisu mogli da dobiju težu grupu. Porto je te sezone postao šampion Evrope, Marsej je stigao do finala Kupa UEFA, a o Realovim ‘Galaktikosima’ nije potrebno trošiti reči.

I interesantno, Partizan je najbolje odigrao u ‘dvomeču’ sa ‘kraljevskim klubom’. Poraz crno-belih od 1:0 u Madridu uz gol iz ofsajda Luiša Figa dobro je uzdrmao zvezde Reala, ali i naterao legendarnog Zinedina Zidana da oda priznanje crno-belom ‘motorinu’ Igoru Duljaju.

Verovali su ‘Galaktikosi’ da će u uzvratnoj utakmici u Beogradu pokazati malenom Partizanu ko je gazda, ali su se još više proveli kao ‘bosi po trnju’.

(Izvor: youtube / EnZChannel)

Utakmica je završena 0:0, ali su šanse Ivice Ilieva, Andrije Delibašića, Ljubinka Drulovića i na kraju kolosalne koju je propustio Saša Ilić naterale Realove zvezde da jedva dočekaju kraj utakmice. Više nije bilo brige, već zadovoljstva što su se protiv Partizana ‘provukli’ neporaženi.

Legendarni Zinedin Zidan je tada ponovio svoje oduševljenje, ne samo Igorom Duljajem, već i celokupnim timom crno-belih na čelu sa trenerom Lotarom Mateusom.

Umeo je da podnese težak udarac na svoj ego, ali i Real Madrida, srdačno se pozdravio sa trenerom i igračima Partizana, a onda obukao crno-beli dres, što je delovalo kao svojevrsno odavanje priznanja beogradskom timu.

Zato je veliki, zato je sada prvi trener Real Madrida i zato se sada Grobari ponose fotografijom koja je nastala te novembarske večeri.

cec58827a338c614aa5ab75de184a72a16a6f1d987c62dc029134ffd8975c373

2
0

2 Komentara

  1. I najveci TI se klanjaju i postuju, moj Partizane, ostani USPRAVAN, NE SAVIJAJ KICMU NIKADA I POBEDI..!!! Partizan-Mit ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter