0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Rebenzburgovoj ‘Zlatna lisica’ u veleslalomu

Objavljeno: 30.01.16 u 15:09

Pred 20 hiljada gledalaca na stazi „Pohorje 2“ u Mariboru održan je veleslalom u konkurenciji dama, u sklopu popularne „Zlatne lisice“.

52. izdanje ove prestižne manifstacije pripalo je Viktoriji Rebenzburg. Nemica je i pored velike greške ui drugoj vožnji, agresivnim pristupom nadmašila sve rivalke. Do 12. pobede u karijeri stigla je u vremenu 2:29,82 minuta.

Domaća predstavnica Ana Drev izdržala je veliko psihološko opterećenje i odličnom vožnjom na obe staze stigla do drugog mesta, čime je izazvala delirijum u publici. Za Rebenzburgovom je zaostala 32 stota dela sekunde i tako se po drugi put uzastopno, u trci veleslaloma, plasirala iza pobednice. Tina Vajrajter iz Linheštajna dokopala se još jednog pobedničkog postolja sa dve stotinke zaostatka za Drev.

Prvoplasirana u disciplini Eva Marija Brev morala je da se zadovolji četvrtom pozicijom, iako je vodila nakon prve staze. Austrijanka je zadržala vođstvo u veleslalomu sa 442 boda. Rebenzburg je sada druga sa 410.

Situacija u generalnom poretku Svetskog kupa ostala je nepromenjena, pošto su vodeće takmičarke Lindzi Von i Lara Gut izletele sa staze u drugoj vožnji. Amerikanka vodi sa 900 bodova, 45 ispred Gutove.

„Zlatna Lisica“ nastavlja se u nedelju kada je na programu slalom.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter