0
Vremeplov

VREMEPLOV: Ostaće upamćeno da je Siniša Mihajlović lomio kosti igračima u živom zidu (VIDEO)

Objavljeno: 26.01.16 u 00:02

Žrtvi njegove ‘levice’ je kroz njegovu karijeru bilo nekoliko, a najgore je prošao Jirgen Klinsman.

Svi se dobro sećamo utakmice na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine između Jugoslavije i Nemačke. Stanković 1:0, Stojković 2:0, a onda tipičan pad u igri naših reprezentativaca i disciplinovani Nemci stižu do izjednačenja za konačnih 2:2.

Pored toga, pamtiće se i čuveni duel između Siniše Mihajlovića i Jensa Jeremisa, kada je jugoslovenski reprezentativac pljunuo nemačkog posle jednog duela pred kraj meča. Ali, znate li šta je prethodilo tom incidentu?

Slobodan udarac Siniše Mihajlovića. Sa oko 25 metara sevnula je ‘Mihina levica’, ali zbog umora i nedostatka koncentracije, lopta nije otišla preko živog zida, pa u mrežu, već – pravo u rebra Jirgena Klinsmana!

U nastavku akcije Jeremis je krenuo sam u kontru, teatralno pao i tražio faul Mihajlovića, ali i objašnjenje zašto akcija nije zaustavljena zbog nesrećnog Klinsmana, koji je nepomično ležao na travi.

Ispostavio se da su mu od siline udarca pukla dva rebra, vazduh mu je izbijen iz pluća, a Nemac je na trenutak ostao i bez svesti. Na nosilima je iznet sa terena i do kraja se nije oporavio, ali taj detalj nikad nije zaboravio.

Napomena: Pošto odnedavno nema video snimka samo te situacije, taj momemat možete pogledati na 1:29:18 snimka cele ove legendarne utakmice.

(Izvor: youtube / Fanatic Yu)

Inače, nije Klinsman jedini koji je stradao od razornog udarca Siniše Mihajlovića. Poznato je da je 2005. godine na jednom od treninga Intera Mihajlović slomio zglob saigraču Alvaru Rekobi.

6
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter