0
Ostali sportovi

ATLETIKA: Adidas povlači sponzorstvo

Objavljeno: 25.01.16 u 13:25

Još jedan težak udarac za „kraljicu sportova“.

Prema navodima BBC-a sportski gigant Adidas potvrdio je da će sponzorski ugovor sa Svetskom atletskom federacijom (IAAF) biti raskinut četiri godine pre njegovog zvaničnog isteka. Čelnici poznatog proizvođača sportske opreme odlučili su se na ovaj korak zbog kontroverzi i doping skandala koji nedeljama potresaju jedan od najvažnijih olimpijskih sportova.

IAAF i Adidas potpisali su ugovor na 11 godina 2008. u vrednosti od oko 33 miliona dolara. Međutim, spekulisalo se i o mnogo većim ciframa. Sportski brend iz Nemačke bio je samo jedan od oficijalnih sponzora IAAF pored Kanona, Tojote, Seika, Monda i drugih. Videćemo kako će ovo povlačenje Adidasa u godini održavanja Olimpijskih igara uticati na ostale članove sponzorskog pula.

Olimpijski šampion Daren Kempbel rekao je o celokupnoj situaciji u izjavi za BBC:

– Jedno je kada ne želite da obnovite ugovor 2019. godine, ali da raskinete ugovor osam meseci pre početka Olimpijskih igara, to je veoma ozbiljno.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter