0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Hoće li je neko zaustaviti? Lindzi Von bez premca

Objavljeno: 24.01.16 u 13:33

U Kortini D’Ampeco održan je treći superveleslalom sezone u konkurenciji dama. Lindzi Von je još jednom dokazala da joj nema ravne u brzinskim disciplinama.

Slavna Amerikanka je stazu u Dolomitima odskijala u vremenu 1:26,55 minuta čime je upotpunila savršen vikend u Italiji. Podsetimo, juče je ostvarila rekordnu 37. pobedu u spustu.

Tina Vajrater potvrdila je sjajnu formu plasmanom na drugo mesto, 69 stotih delova sekunde iza Vonove. Kćerka slavnih Hartija Vajratera i Hani Vencl, nagovestila je da će do kraja takmičenja u Svetskom kupu pokušati da ugrozi Von u „super džiju“. Viktorija Rebensburg iz Nemačke kompletirala je pobednički podijum.

Lara Gut sigurno neće biti zadovoljna 5. mestom, jer je očekivala da može parirati velikoj rivalki. Ispred omalene Švajcarkinje plasirala se još Austrijanka Kornelija Hiter.

Novim, 75. trijumfom u karijeri, Vonova je preuzela vođstvo u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 45 bodova prednosti u odnosu na Laru Gut. Što se tiče ‘super džija’ neprikosnovena je sa stopostotnim učinkom u tri trke.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter