0
The Best Of

FOTO: focitortenelem.blogspot.com

VREMEPLOV: Golman kog su se kolege plašile, Maradona ga zagrlio, a El Loko ga ‘patosirao’ (VIDEO)

Objavljeno: 23.01.16 u 23:14

Reč je o Hose Luisu Čilaveru, golmanu koji je bio nepremostiva prepreka za protivničke napadače i strah i trepet za kolege sa druge strane.

Još jedan iz serije „čudaka“ iz Južne Amerike poput svog kolege iz Kolumbije Renea Iguite. Golman koji je znao da bude ‘opasnost’ za protivničke napadače i golmane, ali ponekad i za svoje saigrače. Ipak, ono po čemu ga ljubitelji fudbala i danas dan pamte to je bio sjajan slobodan udarac. Jedan je od retkih čuvara mreže koji je u karijeri postgao čak 66 golova i skoro sve sa udaljenosti preko 20 metara. Porslavio se braneći za San Lorenco i kasnije Velez, a za tim iz Sarsfilda postigao je čak 48 golova na 341 utakmici. Za nacionalni tim Paragvaja odigrao je 74 meča i postigao osam golova.

(Izvor: YouTube/James Sports)

Nije Čilavert oduševio planetu samo svojim golovima sa velike udaljenosti, bio je on i jedan od najboljih golmana planete. Bilo mu je teško postići gol, a njegove parade ostavljale su navijače bez daha, a Dijega Armanda Maradonu je ostavio u „neverici“. Šta više El Pibe je morao da mu priđe i od srca mu čestita na zaustavljenom štutu koji dva čuvara mreže ne bi odbranila.

(Izvor: YouTube/diega27)

Naravno, imao je Paragvajac i svojih ispada, a najupečatljiviji je iz vremena kada je nosio dres Veleza i kada je posle loše izvedenog slobodnog udarca uklizao i kao kegle srušio živi zid Boke. Dobio je crveni karton, a utakmica se pretvorila u boks meč, jer je „rukavice“ sa Čilavertom ukrstio ko drugi nego El Loko, Martin Palermo. Paragvajac je zavašršio u nokdaunu.

(Izvor: YouTube/arhivoboca)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter