0
Auto Moto

VELIKI PORAZ MOTOSPROTA: Zašto FIM i Honda kriju podatke? (VIDEO)

Objavljeno: 23.01.16 u 14:35

Koji je razlog ostavljanja vela tajne nad incidentom Markez – Rosi?

Vito Ipolito, predsednik Svetske motociklističke federacije, saopštio je da će „događaji vezani za incident ostati tajni“ na zahtev Honde.

Naime, nakon incidenta tokom kog je Markez pao sa motora, a Rosi zbog kontakta kažnjen kretanjem sa poslednje pozicije na odlučujućoj trci sezone, Honda je saopštila da poseduje podatke koji će pojasniti šta se tačno dogodilo. Ipak, kada je te informacije trebalo izneti javno, Honda je odlučila da ih zadrži za sebe. 

Ipolito je, tim povodom, rekao sledeće: 

– Istina je da je na kraju sezone polemika oko slučaja Rosija i Markeza dostigla neverovatne visine. Iz rog razloga, tražili smo od svih koji su umešani, uključujući timove, da se suzdrže od širenja kontroverze oko toga šta se desilo u Sepangu. Honda nas je u Valensiji obavestila da ima podatke telemetrije u vezi sa incidentom. Sada su ti podaci u našim rukama i zajedno smo doneli odluku da ih ne objavimo.

Ovo može biti pokazatelj situacije u kojoj je FIM svesna sopstvene greške. Sve u svemu, nakon izuzetno gorkog završetka šampionata, umesto istine, oni koji su na „pozicijama“ odabrali su – ćutanje.

Uobičajeno za današnje doba, reklo bi se.

(Izvor: Youtube/MotoGP)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter