0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

EP U VATERPOLU: Het-trik Srbije, novo evropsko zlato, sada juriš na olimpijsko

Objavljeno: 23.01.16 u 18:53

Vaterpolo reprezentacija Srbije treći put uzastopno je prvak Evrope pošto je na kontinentalnom prvenstvu koje je finalnom utakmicom i okončano savladala Crnu Goru sa 10:8 (1:3, 2:1, 3:2, 4:2). Ovo je ujedno i sedmo evropsko „zlato“ za našu državu odnosno ukupno 21. medalja na šampionatima „starog kontinenta.

Nije dobro počeo meč za naš tim, pre svega u napadu, dok su sa druge strane Crnogorci maksimalno koristili svoje prilike pa su posle osam minuta imali vođstvo od 3:1.

Golovima Prlainovića i Ćuka već posle minut i po druge deonice „delfini“ dolaze do izjednačenja, ali nisu gosti dozvolili preokret, naprotiv. Na minut i po pre kraja prvog poluvremena precizan je bio Radović pa se na veliki odmor otišlo sa golom viška za Crnu Goru.

Dušan Mandić poravnava na 4:4 već u 18. minutu, ali izabranici Dejana Savića nikako nisu uspevali da naprave potpuni preokret i dođu do prvog vođstva, a bilo je prilike za to. Situaciju sa igračem više gosti koriste preko Brguljana u 22. minutu i tako ponovo došli do prednosti. Prvim golom Filipovića ponovo je vraćen egal – 5:5.

Ponovo je Brguljan savladao Baneta Mitrovića, ovaj put prilično srećno, za razliku od Prlainovića koji je u poslednjim momentima treće četvrtine zakucao loptu u Šćepanovićev gol pa se na poslednjim odmor otišlo uz rezultat – 6:6.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Na početku poslednje četvrtine elektor Savić se odlučio za promenu na golu te je umesto Mitrovića našu mrežu čuvao Gojko Pijetlović. Prvu prednost našoj reprezentaciji svojim drugim golom doneo je Miloš Ćuk i to tek u 26. minutu. Sjajnom fintom naš vaterpolista je prvo „potopio“ Šćepanovića, a potom loptu zakucao u gol. Na četiri i po minuta pre kraja najbolji centar sveta Duško Pijetlović je postigao svoj prvi pogodak, ali kakav – udarcem sa pet metara za prednost Srbije od 8:6.

Kada je Jakšić na 3:24 minuta do kraja podigao na 9:6 slavlje u prepunoj Kombank je već počelo, ali se gosti nisu predavali pa su golovima Radovića i Nikole Janovića vratili neizvesnot u duel – 9:8. Imali su Crnogorci priliku i za izjednačenje, ali je na 1:15 minuta do kraja Mlađan Janović šutnuo pored gola. U narednom napadu Crne Gore Gojko Pijetlović je odlično isplivao i otvorio kontru za našu reprezentaciju koju je golom za pobedu okončao Milan Aleksić – 10:8.

Na šestom uzastopnom takmičenju naša reprezentacija je osvojila šestu zlatnu medalju, sledeća na repretoaru je ona koja se dodeljuje pobedniku olimpijskog turnira u rio de Žaneiru.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Srbija – Crna Gora 10:8 (1:3, 2:1, 3:2, 4:2)

Bazen: Kombank arena
Geldalaca: 16.000
Sudije: Margeta (Slovenija), Stavridis (Grčka)

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Ranđelović, Ćuk 2, D. Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 2, Jakšić 1, Filipović 1, Prlainović 2, S. Mitrović, B. Mitrović

Crna Gora: Lazović, Dr. Brguljan, Pasković, Petrović, Da. Brguljan 2, Radović 2, M. Janović, N. Janović 2, Ivović, Mišić, Vukčević 1, Jokić, Šćepanović

[/stextbox]

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
EP u vaterpolu

Finale:

Srbija – Crna Gora 10:8

Meč za treće mesto:

Grčka – Mađarska 10:13

Utakmice za plasman:
Španija – Italija 8:7 za 5. mesto
Rusija – Hrvatska 5:13 za 7. mesto
Rumunija – Francuska 6:12 za 9. mesto
Nemačka – Holandija 9:7 za 11. mesto

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter