0
Vremeplov

VREMEPLOV: Koliko legendi na jednom mestu u možda najboljem meču Lige šampiona ikada (VIDEO)

Objavljeno: 22.01.16 u 00:05

Utakmica igrana na Old Тrafordu između Mančester Junajteda i Real Madrida po mnogima je jedna od najboljih u istoriji ovog elitnog takmičenja.

Bio je 23. april 2003. godine. Revanš četvrtfinala Lige šampiona između dva giganta evropskog fudbala, kako po istoriji, tako i po imenima fudbalera koji su nosili dres ovih klubova na ovom susretu.

Toliko legendi fudbala na jednom mestu pre toga nije viđeno, a ni posle toga toliko velikana teško da je viđeno na terenu u zvaničnoj utakmici velikog rezultatskog značaja.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Revanš četvrtfinala Lige šampiona
Old traford
Glavni sudija: Pjerluiđi Kolina, pomoćnici: Klaudio Puglizi, Marko Ivaldi.
Mančester Junajted – Real Madrid 4:3 (1:1)
(Van Nistelroj 43, Elgera a.g. 52, Bekam 71, 85 – Ronaldo 12, 50, 59)

Mančester Junajted: Bartez, Veron (od 63. Bekam), Ferdinand, Bat, Van Nistelroj, Gigs, Kin (od 82. Fortun), Solsker, O’Šej, Braun, Silvestre (od 79. Nevil). Trener: Ser Aleks Ferguson.

Real Madrid: Kasiljas, Salgado, Roberto Karlos, Jero, Zidan, Elgera, MekManaman (od 69. Potriljo), Figo (od 88. Pavon), Ronaldo (od 67. Solari), Guti, Makelele. Trener: Visente Del Boske.

[/stextbox]

Prvi meč na ‘Santjago Bernabeu’ završen je u korist ‘kraljevskog kluba’ rezultatom 3:1, a onda je u revanšu na ‘ostrvu’ usledio meč za pamćenje i istoriju.

Obeležio ga je Luis Nazario de Lima Ronaldo, koji je prvi od svoja tri gola na ovom meču postigao u 12. minutu. Do poluvremena je izjednačio Rud van Nistelroj i vratio nadu ‘đavolima’ da mogu do preokreta i prolaska u finale.

Međutim, posle pet minuta igre u nastavku Ronaldo je novim golom ugasio tu nadu. Iako je samo dva minuta kasnije Ivan Elgera postigao autogol za 2:2, jer je u 59. minutu popularni ‘Zuba’ kompletirao het-trik i zaradio ovacije čitavor ‘Teatra snova’ u 67. minutu kada je izašao iz igre.

Da ovaj meč bude jedan od onih za ‘pamćenje’, potrudio se Dejvid Bekam koji je za pola sata u igri uspeo da postigne dva pogotka, od kojih jedan fenomenalan iz ‘slobodnjaka’, donese preokret Mančesteru i kupi sebi kartu za prelazak u Madrid već sledećeg leta.

(Izvor: youtube / GugaTV)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter