0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Ništa novo, Svindal ponovo na tronu

Objavljeno: 22.01.16 u 13:37

Posle sjajnih trka u Vengenu, skijaški karavan u muškoj konkurenciji preselio se u legendarni Kicbil, gde će se u tri dana voziti četiri discipline.

Ovog prepodneva na programu je bio superveleslalom. Zahtevnu stazu „Štrajf“ mnogi takmičari nisu dobro proučili, pa je došlo do velikog broja odustajanja. Novu pobedu ostvario je neprikosnoveni Aksel Lund Svindal. Korpulentni Norvežanin ostvario vreme 1:11,79 minuta, čime je za 0,31 sekundu nadmašio Amerikanca Endrjua Vajbrehta. Iskusni Hanes Rajhelt plasirao se na treće mesto i tako obradovao mnogobrojnu domaću publiku.

Drugom Norvežaninu Kjetilu Jansrudu izmakao je pobednički podijum za 11 stotinki. U taboru selekcije Italije takođe mogu da budu zadovoljni današnjom trkom, jer su se trojica njihovih predstavnika Paris, Fil i Matija Kase našli u poretku od 5. do 7. mesta.

Trećom pobedom u četvrtoj ovosezonskoj trci superveleslaloma, Svindal je učvrstio vođstvo u plasmanu ove brzinske discipline, sa sakupljenih 310 bodova.

Popodne će se održati alpska kombinacija. Pored Svindala na prvo mesto pretenduje i poznati kombinatorac Karlo Janka iz Švajcarske. U konkurenciji za najviši plasmam biće i vrhunski slalomaši Aleksis Panturo i Marsel Hiršer, koji su uspeli da završe „super dži“ sa manje od dve sekunde zaostatka u odnosu na pobednika.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter