0
Ostali sportovi

GREŠKA POLJAKA: Sa kim je igrala Makedonija, ima ‘šahovnicu’ na zastavi, a nije Hrvatska? (FOTO)

Objavljeno: 21.01.16 u 23:57

Nastavljeno je takmičenje na Evropskom prvenstvu za rukometaše u Poljskoj gde je odigran balkanski derbi između Makedonije i Hrvatske, a domaćini su napravili „grubu“ grešku.

Naime, u grafici se pojavila zastava Hrvatske sa „šahovnicom“, ali je ime zemlje bila Hercegovina. Videćemo kako će na ovaj skandal reagovati komšije.

FOTO: EHF/Printscreen
FOTO: EHF/Printscreen

Kada je o rukometu reč, rukometaši Hrvatske pobedili su u Krakovu selekciju Makedonije sa 34:24 (17:13) u utakmici prvog kola druge faze Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Hrvatska je odlično počela utakmicu, pa je posle 10 minuta igre vodila sa 7:1. Na polovini drugog poluvremena Hrvatska je stigla i do deset golova prednosti (28:18), što je sačuvala do kraja utakmice.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ivan Slišković sa šest golova, dok su Marino Marić i Manuel Štrlek postigli po pet. U reprezentaciji Makedonije najbolji su bili Dejan Manaskov sa sedam i Filip Kuzmanovski s četiri gola, dok se najbolji makedonski rukometaš Kiril Lazarov nije upisao u strelce.

U drugoj utakmici Grupe 1, Francuska je ranije danas pobedia Belorusiju sa ubedljivih 34:23 (20:5).

Pitanje pobednika na ovom meču rešeno je već u prvom poluvremenu u kome je Francuska primila samo pet golova.

Francusku je do pobede vodio Nikola Karabartić sa devet golova. Isto toliko pogodaka je u reprezentaciji Belorusije postigao Aliksei Kadkevič.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter