0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

PERIĆ UPRKOS ELIMINACIJI: Ponosan sam na igrače

Objavljeno: 19.01.16 u 23:46

Selektor rukometnr reprezentacije Srbije Dejan Perić pokušao je da objasni dešavanja u završnici duela sa Makedonijom.

Reprezentacija Srbije remizirala je protiv Makedonije u trećem meču grupne faze, što ujedno znači eliminaciju sa Evropskog prvenstva i gubitak šanse za plasman na Olimpijske igre u Riju.

– Čestitam reprezentaciji Makedonije, ali hoću da čestitam i mojim igračima. Ne samo na današnjoj utakmici, već na svom ovom vremenu provedenom zajedno. Imali smo tešku grupu, ali ni jednom to nismo spomenuli u pripremnom periodu, jer bi to značio izgovor za sportistu koji treba da igra protiv najboljih i da pobedi. Odlučila je jedna odbrana ili jedna odbijena lopta. To je sport i meni je drago da su ekipe sa prostora bivše Jugoslavije vodile jedan mali sportski rat do poslednje sekunde – rekao je Perić i dodao:

– Izgubili smo šansu za plasman u drugu fazu, ali u sportu postojie različiti načini da se izgubi. Čestitam mojim igračima na vrhunskoj sportskoj atmosferi, kvalitetu igre i moralu. Od srca sam ponosan na jednu grupu igrača, mladih i starih, koji su teret velikog takmičenja i izazov koji je bio pred nama, izneli na najvišem mogućem nivou – rekao je Perić.

Perić je prokomentarisao završnicu meča iz svog ugla.

– Najveći problem je što kod vođstva gol razlike nismo uhvatili loptu nakon odbrane Stanića, a zatiim napravili bespotrebno isključenje. Kada bi se sve ovo ponovilo, isto bih to uradio. Ono što hoću posebno da naglasim, da smo kod poslednjeg tajm-auta Makedonije, imali smo pet igrača na terenu. Tražio sam da stanu na liniju od šest metara sva petorica i da trče oko pivotmena, da ni jedan ne izlazi na protivničke igrače. Višak koji je napravljen na Manaskova je posledica toga što je jedan od mojih igrača izašao na 11 metara na Kirila Lazarova koji je bio sa loptom na 15 – objasnio je Perić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter