2
Ostali sportovi

EP U RUKOMETU: Neverovatno! Srbija u poslednjoj sekundi ostala bez daljeg plasmana!

Objavljeno: 19.01.16 u 19:53

Rukometaši Srbije remizirali su protiv Makedonije rezultatom 27:27 (13:13) iako je 10 sekundi pre kraja imala rezultat koji je vodio u narednu fazu.

Posle dva poraza od Poljske i Francuske, i Srbija i Makedonija su u međusobnom duelu u trećem kolu odlučivale o svojoj sudbini na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Makedoncima je zbog bolje gol razlike odgovarao i nerešen rezultat i, uistinu, čitav meč je protekao u egalu i velikoj neizvesnosti.

Nijedan od ova dva rivala nije imao osetniju prednost, čak ni od dva gola razlike, već se od samog početka igrao gol za gol, uz sporadične promene u vođstvu. Makedonci su imali minimalnu prednost u startu, ali se to sredinom prvog poluvremena promenilo i Srbija je predvodila ‘rezultatsku klackalicu’.

Rekli su pre utakmice naši reprezentativci da je odbrana ključ pobede na ovom susretu. Odbrane 5-1 i 6-0 nije donosila toliko uspeha, koliko ‘ministar odbrane’ Darko Stanić na golu. Kada se činilo da je gol već viđen, a igrači Makedonije na ziceru, pravo niotkuda Stanić je branio i dovodio u očaj makedonske navijače.

Čak je uspeo da odbrani dva sedmerca najboljem igraču Makedonaca Kirilu Lazarovu, pa je kasnije moralo da dođe do smene kod izvođača najstrože kazne.

Rezultat na poluvremenu je bio 13:13 golom Nenadića iz sedmerca u poslednjoj sekundi, a ništa se nije promenilo ni u nastavku. Rovovska borba na svim pozicijama dovodila je do dosta isključenja, ali ne i do ‘odlepljivanja’ na makar dva gola razlike, s obzirom da je konstantno Srbija bila taj tim koji je imao blagu prednost.

U poslednjih deset minuta ušlo se sa rezultatom 22:22 sjajnim golom Zelenovića, a potom su Šešum iz polukontre, a zatim i Mijajlo Marsenić sa pozicije pivota doneli nova vođstva od jednog gola, ali nismo uspevali da to ispratimo u odbrani, pa je paklena završnica odlučivala o tome ko ide kući, a ko u narednu fazu.

Na tri minuta pre kraja Žarko Šešum je novom ‘bombom’ doneo prednost, a gola nije bilo do pola minuta pre kraja, kada je Stoilov pokupio odbitak i izjednačio na 26:26.

Selektor Dejan Perić je tražio tajm-aut za poslednju akciju na 29 sekundi do kraja. Osmišljena je akcija za našeg najmlađeg igrača Darka Đukića, koji je sa desnog krila postigao gol na 10 sekundi do kraja.

I onda neverovatna završnica. Dejan Manaskov je sa krila izjednačio u poslednjoj sekundi i to je značio prolaz Makedonije, a eliminacija Srbije sa Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Nenadić i Šešum su bili najbolji kod nas sa sedam golova, Nikčević je postigao pet, dok je kod Makedonaca nezaustavljiv bio Dejan Manaskov sa 10 pogodaka.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Makedonija – Srbija, 3. kolo
Krakov, Tauron arena
Sudije: Horaček i Novotni (Češka)

Makedonija: Dupjačanec, Ristovski, Manaskov, Stoilov, K. Lazarov, Mitrov, Jonovski, Mirkulovski, Markoski, Mojskoski, Pribak, Georgievski, F. Lazarov, Ojleski, Kuzmanovski, Peševski.

Srbija: Stanić, Marjanac, Pušica, Šešum, Nikčević, Marjanović, Đukić, Nenadić, Bošković, Rnić, Beljanski, Zelenović, Abutović, Marsenić, Orbović, Elezović.

[/stextbox]

 

0
0

2 Komentara

  1. tako se ne moze doci do pobede ,nema zara,strasti,energije,vise zelje za pobedom.prosto imao sam osecaj celu utakmicu da ce se ovo desiti.nemam osecaj da daju sve od sebe ,sta je posredi dali trener ili nesto drugo to je pitanje.po meni ako trener nema tu strast i ludacku zelju za pobedom nece je preneti ni na igrace.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter