0
Ostali sportovi

ATLETIKA: Džonson poredi IAAF sa FIFA

Objavljeno: 19.01.16 u 13:54

Legendarni atletičar Majkl Džonson u razgovoru za BBC uporedio je skandal u Svetskoj atletskoj organizaciji sa stanjem u FIFA. Četvorostruki osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama smatra da je situacija u IAAF ponižavajuća, čak i gora od dobro poznatog fudbalskog slučaja.

Tri člana IAAF doživotno su izbačena iz „Kraljice sportova“, dok je kompletna selekcija Rusije suspendovana iz svih takmičenja do daljeg, zbog doping afera.

Džonson je rekao za BBC:

– Ako mislimo na posledice, one su apsolutno gore u atletici. Da li zabraniti učešće u Riju komletnoj federaciji i time ugroziti „čiste sportiste“? To je veoma teška odluka.

Džonson, inače vladajući rekorder na 400m (43,18), izrazio je mišljenje i o stavu predsednika Atletskog saveza Britanije Eda Vornera. Vorner je naime predložio da se ponište svi dosadašnji najbolji svetski rezultati, i da se resetuje komletan sistem merenja.

Proslavljeni sportista je dodao:

– Nema smisla poništiti svetske rekorde. To neće rešiti problem varalica, niti kreirati zdravo takmičenje.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter