0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

PRLAINOVIĆ I GOCIĆ SAGLASNI: Protiv Grka će biti jako teško

Objavljeno: 18.01.16 u 22:00

Andrija Prlainović bio je, uz Dušana Mandića, najefikasniji igrač u pobedi Srbije nad Rusijom rezultatom 15:5.

– Imali smo dobar pristup i bili smo jako motivisani da posle sedam ili osam dana u kojima smo igrali sa protivnicima slabijim od sebe, večeras smo ponovo sebe ubacili u ritam koji nam treba za završnicu turnira. Pronašli smo energiju i motivaciju i mislim da ćemo spremni dočekati polufinale – izjavio je Andrija Prlainović, strelac tri gola.

A u polufinalu Srbiju čeka Grčka.

– Grčka je ekipa koja je poslednjih godinu dana pokazala najviše uz nas. Izuzetan tim u sportskom smislu, nijedan pojedinac ne odskače, svi igraju izuzetno angažovano i jedan za drugog. Protiv njih je teško igrati, jer igraju zaista, zaista dobro – istakao je Prlainović.

Kapiten Srbije Živko Gocić prokomentarisao je utakmicu slično kao selektor Savić par minuta pre njega.

– Bilo je dosta teško fizički i mentalno, jer svi vrlo dobro znaju da je četvrtfinalni dan, dan D. Možeš da izgubiš mnogo, a ne dobijaš ništa specijalno, jer tek sada počinju borbe za medalju. Pohvalio bih celu ekipu i igru, jer smo bili strpljivi. Na početku nije štimalo u odbrani i napadu, ali početkom druge četvrtime smo uhvatili konce i krajni rezultat to dokazuje – izjavio je Živko Gocić.

Rusi nisu nijednom postigli gol sa igračem više, imali su 0/7, ali Gocić protiv Grčke očekuje drugačiju utakmicu.

– Protiv Grka će biti jako teško, jer oni imaju najbolju iskorišćenost igrača više, igraju dug napad i strpljivo, koriste obe stative, i centarsku i drugu stativu i biće jako teško da se zaustave. Ali to je polufinale, moramo da pokušamo sve i da u napadu budemo bolji od njih. Ako odigramo našu igru koncentrisano i jako, kao jedan, imamo šansu da se plasiramo u finale – rekao je kapiten i dodao:

– Verujte mi da će zaista biti jako teško. Možda spolja deluje da Grčka nije atraktivan protivnik, ali ljudi koji prate vaterpolo i koji se razumeju znaju da Grčka nije džabe treća na svetu i nije tek tako dominirala protiv Španije gde je primila samo dva goča – podvukao je Živko Gocić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter