0
Američki fudbal

NFL, PLEJ OF: Karolina i Denver opravdali uloge favorita, sledi paklena završnica (VIDEO)

Objavljeno: 18.01.16 u 08:51

Poznati su finalisti obe konferencije u NFL ligi, pošto su Karolina Pantersi bili bolji od Sijetl Sihouksa, a Denver Bronkosi od Pitsburg Stilersa.

Najbolji tim regularnog dela sezone Karolina Pantersi dočekali su na svom stadionu prošlogodišnjeg učesnika Superboul finala, Sijetl Sihoukse. Očekivao se neisvestan i čvrst duel u kom će dominirati odbrane, ali je umesto toga sve krenulo nizbrdo za goste iz Sijetla.

Naime, već u prvom ‘drajvu’ Karolina je trčanjem došla do tačdauna, a u sledećem je kvoterbeku Sihouksa presečen pas ispred sopstvene end zone i posle četiri minuta igre već je bilo 14:0. Nastavilo se u istom ritmu i u nastavku, Kem Njuton nije imao milosti ni prema ovom rivalu, pa je do poluvremena rezultat iznosio neverovatnih 31:0.

Međutim, Houksi su se probudili u nastavku i počeli slično kao Karolina na startu meča. Tačdaun u prvom drajvu, nedugo zatim još jedan i zebnja se uvukla u redove Pantersa. Međutim, Vilson nije uspeo da napravi najveći preokret u plej-ofu još od 1993. godine i ostalo je sve samo na pobedi Karoline od 31:24.

Rasel Vilson osvojio je ukupno 366 jardi, bacio je pas za tri tačdauna, ali i dva presečena pasa, dok njegov rival na drugoj strani Kem Njuton na drugoj strani nije imao intercepciju, bacio je pas za jedan tač daun i ukupno je osvojio 161 jard. Potpuno je podbacio najbolji igrač Sijetla, Maršon Linč sa svega šest trčanja za 20 jardi.

(Izvor: youtube / peso530)

Poslednje polufinale igralo se u Denveru gde su Bronkosi dočekali Pitsburg Stilerse. U tvrdom meču odlučile su nijanse, a one su bile na strani tima koji predvodi Pejton Mening. Timovi su se često smenjivali u vođstvu, nisu uspevali da naprave značajniju razliku, sve dok na tri minuta pre kraja Denver nije došao do tačdauna i posle pretvaranja za dva poena stekne prednost od sedam poena.

Pokušao je Ben Rotlsberger još jednom da povede svoj tim ka preokretu, kao što je to uradio u duelu protiv Sinsinatija, ali je odbrana Bronkosa još jednom potvrdila svoj kvalitet i sačuvala prednost za pobedu od 23:16 i plasman u finale svoje konferencije.

Popularni ‘Big Ben’, kvoterbek Stilersa osvojio je 339 jardisa 24 uspešna dodavanja od 37 pokušanih, dok je Pejton Mening iz isto toliko pokušaja bio uspešan 21 put za ukupno zarađena 222 jarda.

Finala konferencija igraju se sledeće nedelje, a sastaće se Karolina Pantersi i Arizona Kardinalsi na jednoj strani, odnosno, Denver Bronkosi i branilac titule Nju Ingland Petriotsi na drugoj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter