0
Ostali sportovi

SVETSKI KUP: Kristoferson prvi u Vengenu, Hiršer ispao

Objavljeno: 17.01.16 u 16:32

Henrik Kristoferson trijumfovao je u trci slaloma voženoj Vengenu, u okviru Svetskog kupa u alpskom skijanju.

Norveški takmičar, inače najmlađji osvaja individualne medalje na ZOI u skijaškoj istoriji, ostvario je četvrtu pobedu ove sezone u najatraktivnijoj tehničkoj discilini. Silovit u zavojima, „rušio“ je kapije pred sobom, i krajnjim rezultatom 1.37,85, za 0,30 sekundi nadmašio Italijana Đulijana Razolija. Razolijev zemljak Stefano Gros doneo je radost naciji, koja je bila sinonim za slalom u vreme velikog Alberta Tombe, plasmanom na najniži stepenik pobedničkog postolja.

Jens Bigmark podsetio je na stare dane savršeno odveženom drugom vožnjom. Šveđanin je ostvario najbolje vreme i plasirao se na četvrto mesto u konačnom poretku, ispred Feliksa Nojrojtera iz Nemačke.

Favorit Marsel Hiršer odustao je u drugom delu, pa se tako nije vratio na prvo mesto u generalnom plasmanu Svetskog kupa. Svindal je zadržao prednost od 15 bodova u odnosu na Austrijanca. Hiršer je posle slabije prve trke, krenuo preterano agresivno u nastavak, tako da posle niza grešaka nije ni prešao liniju cilja.

Kristoferson je novom pobedom uvećao učinak u slalomu na 480 bodova, 120 ispred drugoplasiranog Hiršera.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter