0
Ostali sportovi

FOTO: OKS

SVE BROJNIJI: I Tijana Bogdanović izborila put na Olimpijske igre, momci podbacili

Objavljeno: 17.01.16 u 18:16

Mlada srpska reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović obezbedila je danas vizu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, pošto je na kvalifikacionom turniru u Istanbulu ostvarila tri pobede.

17-godišnja Bogdanović pridružila se Milici Mandić, nakon što je u kategoriji do 49 kilograma savladala Bugarku Nikol Čorbanovu 4:2, zatim je bila bolja od Mađarice Ivet Gonde 3:2, a u polufinalu je pobedila Italijanku Eriku Nikoli 11:4.

– Posle duge i teške trke za normom, Rio je postao stvarnost. Mnogo sam naučila za ovih godinu dana, ali imam još prostora za napredak na čemu ću da radim do Olimpijskih igara. Hvala mom treneru Joviću, stručnom timu i svima koji su nas podržavali sve ovo vreme, izjavila je Bogdanović i posebno naglasila podršku koju je imala od Ministartsva za sport, Olimpijskog komiteta Srbije i Komercijalne banke.

Njen trener u klubu „Galeb“, Dragan Jović, koji je i trener Milice Mandić, rekao je da je ostvaremn fantastičan rezultat.

– Mnogo smo radili, putovali, mnogo odsustvovali od porodica, posla, škole. Sve je moglo da se istopi i da padne u vodu. Za njenih 17 godina ovo je neverovatan rezultat, rekao je on.

Nažalost, u muškoj konkurenciji Damir Fejzić (do 68kg) i Miloš Gladović (do 58kg) ipak nisu uspeli da osvoje vizu za Rio, iako su bili na korak do cilja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter