0
Ostali sportovi

SKI LETOVI: Norvežani suvereno do ekipne titule prvaka sveta

Objavljeno: 17.01.16 u 16:53

Selekcija Norveške u sastavu (Fanemel, Forfang, Tande i Gagnes) ubedljivo se okitila titulom svetskog šampiona u ski letovima u austrijskom Kulmu.

Konstantnim daljinama od preko 200 metara ostvarili su prednost u odnosu na drugoplasiranu Nemačku (Velinger, Leje, Frajtag i Frojnd) od preko 110 poena, što je pretvoreno u metre više od 60. Odavno jedna reprezentacija nije tako suvereno osvojila zlatnu medalju u ovom sportu.

Austrijanci (Kraft, Popinger, Fetner i Hajbek) „doleteli“ su do bronze, ali stiče se utisak da su mogli i do srebra, da Fetner nije podbacio u drugoj seriji.

Individualni šampion Peter Prevc ponovo je leteo u svom stilu, ali nije uspeo da pomogne Slovencima da stignu do medalje. Dužine od 228 i 238 metara bile su dovoljne za nepopularno četvrto mesto. Anže Lanišek nije opravdao očekivanja selektora, i glavni je ‘krivac’ što se Slovenci nisu umešali u borbu za odličje.

Poljski takmičari potvrdili su promenljivu formu, dok se nekada najkvalitetnija reprezentacija Finske nalazi u dubokoj krizi.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter