0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

PERIĆ: Igrali smo koliko su nam Francuzi dozvolili, cilj je pobeda protiv Makedonije

Objavljeno: 17.01.16 u 21:07

Reprezentacija Srbije poražena je od Francuske 36:26 (19:16) u 2. kolu grupe A na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Ovako su duel u „Tauron areni“ videli akteri…

Uroš Elezović, levi bek reprezentacije Srbije:

– Dobro smo se držali u prvom poluvremenu, pokušavali koliko smo mogli da ostanemo u igri. Kvalitet Francuza je došao do izražaja u nastavku meča, tako da smo na kraju uradili sve da sačuvamo neke igrače koji su podneli veći teret u ova dva meča. Sledi borba sa Makedoncima za prolaz u drugu fazu.

Žarko Šešum, levi bek reprezentacije Srbije:

– Presudio je veći kvalitet Francuza. Možda je malo previše tih 10 razlike na kraju, ali smo rotirali, šansu su dobili i neki igrači koji su po prvi put u karijeri igrali protiv ovakvih veličina sa druge strane. Iskustvo se stiče sa godinama igranja na ovakvom nivou. Nema šta, moramo pokazati karakter koji mislim da posedujemo. Moramo dobro da se oporavimo i odigramo najbolje meč koji nam znači plasman u drugu rundu.

Klod Onesta, selektor reprezentacije Francuske:

– Bila je ovo najvažnija utakmica u ovoj grupi, jer smo sa pobedom osigurali bodove koje prenosimo u glavnu fazu. Bio je naporan meč, čestitam Srbima, koji su igrali dobro u prvom poluvremenu. Odigrali smo dobro drugo poluvreme i pobedili. Najvažnije je da se niko nije povredio.

Dejan Perić, selektor reprezentacije Srbije:

– Čestitam Francuzima na izvanrednoj igri i zasluženoj pobedi. Privilegija je za svaku reprezentaciju da igra sa Francuskom, ali nismo ušli u ovu utakmicu sa razmišljanjem da je ona unapred izgubljena. Ova utakmica je za nas bila vrlo bitna, kao za tim, koji ima za cilj plasman u drugu fazu. Bili smo konkurentni u prvom poluvremenu, za razliku od drugog, u kome smo nadigrani. Igrali smo onoliko dobro, koliko nam je protivnik dozvolio. Odbrana, koja bi trebala da krasi ovaj tim, večeras nije bila na nivou. Pred nama je treća utakmica. Imamo veliki motiv i cilj da se plasiramo u glavnu fazu pobedom nad Makedonijom. Ako smo pametni, večeras smo dosta naučili i bićemo spremni za tako nešto.

Tijeri Omeje, golman reprezentacije Francuske:

– Bilo je važno da pobedimo kako bi preneli bodove u drugu fazu. Bilo je problema u prvom poluvremenu, ali smo u nastavku uspeli da podignemo ritam i savladamo rivala.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter