0
Američki fudbal

NFL: Srceparajuć poraz Grin Beja, Nju Ingland nezaustavljiv u AFC (VIDEO)

Objavljeno: 17.01.16 u 15:54

Arizona Kardinalsi prošli su u finale NFC konferencije nakon pobede nad Grin Bej Pekersima 26:20 posle produžetka (7:0, 0:6, 3:7, 7:10, 6:0), dok je Nju Ingland uz manje trzavice rutinski savladao Kanzas Siti Čifse – 27:20 (7:3, 7:3, 7:7, 6:7).

Jedan od favorita za plasman za Superbol, tim Nju Ingland Pejtriotsa, rutinski je savladao goste iz Kanzasa, uz sjajne pertije Toma Brejdija i Roba Gronkovskog. Patriote su prvo poluvreme završile sa dva tačdauna, dok su posebno dobro igrali u odbrani – veoma dobri napad Kanzas Sitja sveli su na samo šest poena. 

U drugom poluvremenu, sredinom treće četvrtine, Rob Gronkovski postiže tačdaun i obara rekord u broju tačdaunova jednog tajt enda u plejofu – u dosadašnjoj karijeri, postigao ih je osam.

Iako su uspeli da priprete još jednom do kraja meča, i da priđu na jedan posed lopte, neverovatna serija Kanzasa od jedanaest vezanih pboeda završena je u polufinalu konferencije. Inače, interesantno je reći da su u seriju pobeda ušli nakon početnog skora 1-5.

Brejdi je bacio 302 jarde za dva tačdauna i jedan istrčan, dok je Edelman imao 100 uhvaćenih, a Gronkovski 83 i dva tačdauna.

Kod Kanzas Sitija, Aleks Smit, inače kvoterbek poreklom iz Srbije, imao je bačenih 246 jardi za jedan tačdaun.

Nju Ingland u finalu konferencije čeka pobednika duela Denver – Pitsburg.

https://www.youtube.com/watch?v=xVdoCsalN1I

(Izvor : Youtube/James Davis)

U prvom meču polufinala NFC konferencije, Arizona Kardinalsi pobedili su, nakon velike drame i produžetka, Grin Bej Pekerse rezultatom 26:20. 

I… ovde ću stati, što se tiče prepričavanja, jer ovaj meč je potrebno odgledati u celosti, pošto predstavlja jednu od antologijskih utakmica NFL lige, koje će biti prepričavane – od neverovatne završnice Grin Beja i minuta koji dobre razlikje od vrhunskih kvoterbekova, a vrhunske od legendarnih, preko bezbroj sjajnih hvatanja, do sudara dve vrhunske ekipe u punoj snazi, iz kog su kao pobednici izašli igrači Kardinalsa.

Kvoterbek Arizone Karlson Palmer je u svojoj prvoj plejof pobedi imao 349 bačenih jardi, tri bačena pasa za tačdaun i dve presečene. Pored njega, istakao se i Lari Ficdžerald sa 176 uhvaćenih jardi – više od pola ukupne jardaže svog tima.

Sa druge strane, pored Arona Rodžersa koji je uz 261 jardu imao i dva tačdauna uz jednu presečenu loptu, Edi Lejsi je istrčao 89 jardi, dok je Džef Dženis imao 145 uhvaćenih jardi, uz dva tačdauna.

Ukoliko večeras Karolina savlada Sijetl, Arizona gostuje Panterima. Ukoliko, pak, Sijetl pobedi, Kardinalsi će biti domaćini još jednog divizijskog duela. S tim što će ovog puta ulog biti mnogo veći – Superbol.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

NFL

Rezultati – Divizijska runda

Nju Ingland – Kanzas Siti 27:20 (7:3, 7:3, 7:7, 6:7)
Arizona – Grin Bej 26:20 (7:0, 0:6, 3:7, 7:10, 6:0)

Nedelja

19.05 Karolina – Sijetl
22.40 Denver – Pitsburg

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter