0
Ostali sportovi

SVETSKI KUP: Svindal izdominirao u Vengenu

Objavljeno: 16.01.16 u 15:29

Aksel Lund Svindal potvrdio je dominaciju u brzinskim disciplinama Svetskog kupa u alpskom skijanju, pobedom u trci spusta na stazi ‘Lauberhorn’ u Vengenu.

Trku, koja je često prekidana zbog loših vremenskih uslova, odvezao je u vremenu 1.48,79 minuta, superiorno nadmašivši sve rivale. Norvežanin je tako ostvario svoju prvu pobedu na stazi u švajcarskom skijalištu.

Jedini koji je koliko toliko uspeo da parira snažnom „Vikingu“ bio je Austrijanac Hanes Rajhelt zauzevši drugu stepenicu na pobedničkom podijumu sa 19 stotinki zaostatka. Njegov zemljak Klaus Krel završio je na trećem mestu sa ogromnih 1,52 sekunde iza Svindala. Pobednik jučerašnje alpske kombinacije Kjetil Jansrud razočarao je plasmanom na 12. poziciju.

Trijumfom na stazi ‘Lauberhorn’ Norvežanin se vratio na prvo mesto u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 15 bodova prednosti ispred Marsela Hiršera. Austrijanac će sutra imati priliku da uzvrati udarac pošto je na programu slalom.

Što se tiče poretka u spustu Svindal je neprikosnoven sa 436 osvojenih bodova u pet trka.

U austrijskom ski-centru Flahau održan je slalom u konkurenciji dama. Veronika Žužulova iz Slovačke slavila je ispred Šveđanke Fride Hansdoter i sunarodnice Petre Vlhove.

Pripremio: Miloš Rsitanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter