0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

JASNA PORUKA KAPITENA: Nemojmo da se zavaravamo, svi igraju vaterpolo!

Objavljeno: 16.01.16 u 20:33

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Živko Gocić izneo je dobre i loše strane velike popularnosti vaterpola u Srbiji poslednjih dana.

– Bila je ovo definitivno naša najteža utakmica do sada, s obzirom da smo pobedili sa pet razlike. Ne mogu da budem nezadovoljan odbranom, jer smo primili samo pet golova, od čega dva ili tri nesrećna iz velike daljine. U napadu smo bili brzopleti iz preterane želje da što pre rešimo utakmicu, gurali smo se i bili zbijeni ispred slovačkog gola, tako da nismo imali dovoljno prostora, a i golman Slovaka je uhvatio par naših zicera. Da toga nije bilo, utakmica bi već polovinom druge četvrtine izgledala drugačije – izjavio je novinarima u miks zoni Kombank Arene Živko Gocić.

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika iz duela Rusija-Nemačka, koji se igra sutra uveče od 20:15h. Gocić nije hteo da govori o narednom protivniku, ali jeste želeo da poruči dve stvari srpskoj javnosti.

– Prva stvar koju bih želeo da kažem jeste da se zahvalim publici koja je ponovo došla u velikom broju. Očigledno da je vaterpolo ponovo u modi i drago mi je zbog ljudi koji su pričali da vaterpolo nije popularan sport. Evo vidimo da je u svakoj našoj utakmici popunjena Arena i to je dokaz je vaterpolo vrlo zanimljiv i da može da bude itekako popularan – poručio je Gocić.

Nije bilo potrebe da mu se postavlja dodatno pitanje, sam je nastavio:

– Malo je počelo da nam smeta, govorim u lično ime, ali i u ime celog tima, to što su nas svi još pre početka prvenstva proglasili za evropske šampione. Kao što ste večeras mogli da vidite, svi igraju vaterpolo. To nije fraza. Slovenija je izgubila od Holandije i danas je došla sa velikom željom da nas pobedi, kao što ste videli – rekao je i u dahu nastavio:

– To što se igra u Areni pred domaćom publikom i što smo mi pre dve godine bili najbolji u Evropi, a prošle na svetu, ne znači da smo već osvojili Evropsko prvenstvo. To samo znači da ćemo itekako morati da se napnemo i da će biti neverovatno teško da se pobedi i u četvrtfinalu, i u polufinalu i ako da Bog, u finalu – zaključio je kapiten Srbije Živko Gocić.

Evo šta je posle pobede nas Slovačkom u osmini finala rekao i selektor Dejan Savić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter