2
Ostali sportovi

TAKMIČENJE NEBESKIH LETAČA: Počinje Svetsko prvenstvo u ski letovima

Objavljeno: 15.01.16 u 13:10

Tokom vikenda, u austrijskom gradiću Kulmu biće održano 24. Svetsko prvenstvo u skijaškim letovima.

Takmičenje će trajati dva dana, a skakač koji bude ostvario najveći broj poena u četiri serije poneće laskavo priznanje. Na ukupni rezultat rezultat utiču dužina skoka, ocene sudija, kao i faktor vetra i kapije, koji često presuđuje u korist nekog od takmičara.

Titulu iz Harakova od pre dve godine brani Severin Frojnd. Skakač iz Nemačke ističe se kao glavni favorit za zlato, uz vodećeg u generalnom plasmanu Svetskog kupa i pobednika Turneje 4 skakaonice Slovenca Petera Prevca. Norveški takmičari Gagnes, Fanemel i Forfang najozbiljniji su kandidati da pomute slavu pomenutom dvojcu. Moguće iznenađenje dolazi u liku poznatog „lovca na daljine“ Roberta Kranjeca iz Slovenije, koji je u kvalifikacijama potvrdio da su letaonice njegov teren.

Pored individualnih, biće dodeljene medalje i u timskoj konkurenciji. Pobednika treba tražiti među ekipama Nemačke, Slovenije ili Norveške, dok reprezentativci Austrije, Poljske i Japana imaju ambicije da se popnu na pobedničko postolje.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

2 Komentara

  1. Posle duze vremena da procitam pravi tekst, sa puno sportskog znanja i elokventnog i ucenog pisanja! Bravo! Napred Prevec!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter