1
Američki fudbal

TRAGEDIJA: Umro NFL igrač u zatvoru

Objavljeno: 13.01.16 u 22:30

Nekadašnji igrač američkog fudbala Lorens Filips proglašen je danas mrtvim u bolnici, nakon što je pronadjen bez svesti u svojoj zatvorskoj ćeliji, saopštila je danas kalifornijska uprava za zatvore i rehabilitaciju.

Filips je imao 40 godina, a vlasti istražuju njegovu smrt kao samoubistvo. Nekadašnji raning bek nekoliko NFL timova čekao je početak sudjenja za ubistvo svog cimera u zatvorskoj ćeliji, preneli su američki elektronski mediji.

Filips je bio velika zvezda igrajući za koledž u Nebraski i izabran je u prvom krugu „drafta“ 1996. godine, kada su ga odabrali Sent Luis Remsi, ali se u NFL-u zadržao samo tri sezone.

U zatvor je otišao 2008. godine, nakon što je osudjen na 31 godinu za nasilje u porodici, neovlašćeno zatvaranje drugih i kradju vozila.

Vlasti kažu da je tokom odsluženja kazne ubio svog cimera u aprilu prošle godine.

On je danas pronadjen bez svesti u zatvoru Kern Veli i prevežen je u bolnicu, u kojoj je proglašen mrtvim oko sat vremena kasnije.

Nije saopšteno zašto vlasti veruju da je u pitanju samoubistvo.

Tokom tri sezone u NFL igrao je Remse, Majami i San Francisko i za to vreme je osvojio 1.453 jarda i zabeležio 14 tačdauna. Igrao je i kanadski fudbal u tamošnoj ligi, za Montreal i Kalgari. Sa Montrealom je osvojio titulu 2002. godine.

Bio je hapšen najmanje tri puta zbog sumnje da je napadao žene, a 2006. godine je osudjen zato što je automobilom uleteo u polje u Los Andjelesu i udario trojicu tinejdžera.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter