0
Ostali sportovi

SAVETNIK: Australijanac pomaže u razvoju ragbija u Srbiji

Objavljeno: 06.01.16 u 16:45

Istaknuti australijski trener Brajan Smit preuzeo je ulogu savetnika u ragbi 13 reprezentaciji Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2017. godine koje se odrzava u Novom Zelandu, Australiji i Papua Novoj Gvineji.

Ovaj 61-godišnjak je tokom igračke karijere branio boje australijskih klubova Sent Džordža i Saut Sidnej Rabitosa, ali je slavu stekao kao trener u NRL ligi, a radio je i u Engleskoj.

Rivali Srbije u kvalifikacijama biće Vels (15. oktobar, Kardif) i Italija (22. oktobar, Beograd). Samo pobednik grupe ide direktno na SP, dok drugoplasirana reprezentacija igra baraz sa drugoplasiranim timom iz Grupe B gde su Irska, Rusija i Španija.

Pre toga, Srbija će na turneji po Australiji, od 28. januara do 8. februara, gde će učestvovati na Kabramata 9 turniru 30. januara, a potom igrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Filipina, takođe u u Kabramati, 5. februara.

Plan je da iz Srbije krene osam reprezentativaca, dok ih u Australiji čeka 15 igrača srpskog porekla, od kojih su četvorica vec igrali za nacionalni tim: Ilija Radan, Dejan Lukenić, Milan Radojević i Adam Nedić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter