1
Vremeplov

VREMEPLOV: Ovako je Sandej Oliseh ostavio nemoćnog Zubizaretu i doneo veliku pobedu Nigeriji (VIDEO)

Objavljeno: 05.01.16 u 19:30

Nigerija je pod dirigentskom palicom Bore Milutinovića na prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, načinila jedan od najvećih uspeha u istoriji ovog reprezentativnog takmičenja.

U grupi D, završili su kao prvoplasirani, iznad Paragvaja, Španije i Bugarske. Posebno je ostao upamćen taj prvi meč grupne faze protiv Španije, gde su načinili totalni preokret i koji je, kasnije će se ispostaviti bio ključni za prolaz, a glavnu ulogu na toj utakmici odigrao je, Sandej Olisej, strelac pobedonosnog gola.

„Crvena furija“ je na poluvremenu imala vodstvo od 2:1, golovima: Fernanda Jera i Raula, gol za Nigeriji postigao je Adepoju. A onda su u nastavku meča „Super Orlovi“ za samo četiri minuta (u periodu od 73. do 77. minuta meča) napravili senzaciju i preokrenuli na 3:2.


(Izvor: Youtube/Classic Football TV)

Prvo je Garba Laval na asistenciju Rašida Jenikija poravnao rezultat (mada je to registrovano kao autogol Zubizarete), da bi potom, Sandej Olisej, sjajnim volej udarcem sa nekih 20 metara svojoj zemlji doneo veliku pobedu.


(Izvor: Youtube/EveryFourthYear)

Pripremio: Marko Plavšić

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter