0
Vremeplov

FOTO: STARSPORT

VREMEPLOV: Pamtite li golčinu Dejana Govedarice u onoj kontraverznoj utakmici sa Špancima!? (VIDEO)

Objavljeno: 28.12.15 u 20:54

Na Evropskom prvenstvu 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Jugoslavija je odigrala krajnje kontraverznu utakmicu sa Špancima, a glavnu ulogu na meču odigrao jefrancuski sudija, Žil Vesije.

Jugoslavija je vodila golovima Save Miloševića i Dejana Govedarice, a „furija“ se vraćala u igru preko Alfonsa i Munitisa, ipak su „plavi“ nakon 90 minuta igre golom Slobodana Komljenovića imali prednost od 3:2 i pobedu u zadnjem džepu šorca, a onda se prišunjao francuski sudija i bukvalno im je ukrao.

miha-jug-spanija

Bila je to nadoknada vremena, 94. minut igre, dosuđen je krajnje kontraverzan penal za Špance, koji je Gaiska Mendijeta pretvorio u gol, da bi potom produžio meč sve dok Alfonso svojim drugim golom na meču nije doneo pobedu „crvenoj furiji“ od 4:3.

Iz tog meča, ostao je upamćen taj maestralni gol Dejana Govedarice, koji se i danas prepričava kada se pomene ova utakmica – sa ivice šesanesterca, kom je asistirao Ljubinko Drulović, nakon svog uobičajnog prodora po strani.


(Izvor: Youtube/Kucamo na vrata zaboravljenih asova)

Pripremio: Marko Plavšić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter