5
Vremeplov

VREMEPLOV: Petar Borota – najbolji golman u istoriji Čelsija! (VIDEO)

Objavljeno: 26.12.15 u 14:45

Iz Partizana je otišao na Ostrvo, obukao dres, u to vreme malog kluba – Čelsija, i ispisao svoje ima zlatnim slovima u istoriji kluba.  

Već u svojoj prvoj utakmici za „plavce“, osvojio je srce navijača, jer je sjajnim odbranama ostavio netaknutu mrežu protiv tadašnjeg prvaka Liverpula. 

Svaki gol Čelsija proslavljao je sa navijačima. Jednom prilikom navijači Čelsija, nezadovoljni, upali su na teren, a Borota im se pridružio.

Ostao je upamćen kao golman ekscentričnog stila. Voleo je da se igra sa živcima saigrača, trenera i navijača, jer je posle svake uspešne intervencije ustao i loptu odbijao od prečku. Voleo je driblati protivničke igrače i tako je i primio gol protiv Votforda.

Soccer - Football League Division Two - Queens Park Rangers Install Artificial Turf

U sezoni 1980/81 Čelsi je postigao samo tri gola na 22 ligaške utakmice, ali je Borota uspeo da sačuva mrežu na 16 utakmica. Što mu je pomenute sezone donelo epitet najboljeg Čelsijevog igrača godine.

U vreme kada je Čelsi bio samo jedan mali klub, Petar Borota je bio veliki!

Sve ovo ga je krunisalo kao najboljeg golmana u istoriji Čelsija, i to u izboru navijača! Petar Borota se našao u idealnom timu Čelsija svih vremena!

LEGENDA ŽIVI VEČNO! 

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

5 Komentara

  1. Petar Borota je bio golmacina, kada sam dolazio na stadion nikada u to vreme nisam sumnjao da ce Partizan gubiti, Pera je bio frajer i branio sve ! ………ovde se u komentarima i secanjima omalovazava Borota za neke kikseve a voleo bi da neka TV kuca napravi igracku biografiju snimaka na kojim je on branio pa da vide ovi danasnji golmani sta je pravi golman……..bio je treci bek, najlepse parade, mekse centarsuteve hvatao jednom rukom, ostre centarsuteve boksovao do centra kontra i gol………..zao mi je sto ga Partizan nikada nije angazovao za trenera golmana…………mozda zbog pamcenja tri-cetiri cudna kiksa u karijeri koje svi pominju kao papagaji

    0
    0
    Odgovori
  2. On je jedna od 100 legendi velikana. Grobari su gotivili mali Čelzi zbog dosta stvari, nosili šalove i kačkete. Na kopu starom jedan od vodja imai nadimak Čelzi.

    A danas je Čelzi crvena zvezda ko mančester i real

    0
    0
    Odgovori
  3. Bio sam dete kada je branio za Partizan, ali ostale su mi u secanju dve smesne szene iz njegove Karijere. Prva, kada je sa loptom u rukama usao u gol da uzme kacket a sudija svirao autogol. Druga, kada je na utakmici sa Zvezdom mislio da je sviran faul nad njim u kaznenom prostiru. On je spustio loptu da izvede faul, a Milis Sestic mu je uzeo loptu i sutnuo u prazal gol. Ipak svidjai mi se iako sam zvezdas. RIP

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter