0
Evropske lige

MEĐU NJIMA JE I SRBIN: Najboljih 11 koji mogu iz kluba otići BESPLATNO

Objavljeno: 25.12.15 u 17:45

Zahvaljujući Bosmanovom pravilu, fudbaleri kojima u junu ističe ugovor već sada mogu potpisati predugovor sa nekim drugim timom.

Donosimo vam listu najboljih jedanaest koji će imati mogućnost da nakon prvog januara potpišu predugovor sa nekom drugom ekipom:

  1. Zlatan Ibrahimović – najveće ime u ovoj grupi. Iako ima 34 godine, Šveđanin ne prestaje da pokazuje fudbalsko umeće. Neverovatni golovi, potezi za TV špice i sigurna borba za titulu čine ga najvećom željom mnogih klubova. Videćemo ko će ga uzeti i da li će mu se ostvariti želja da se oproba i u Premijer ligi.
  2. Džon Teri – dugogodišnji kapiten Čelsija, svojevremeno jedan od najboljih štopera sveta, predstavlja živu legendu kluba sa Stamford Bridža, čak veću i od Frenka Lamparda. Nakon odlaska Murinja, izvesno je da plavce očekuje reorganizacija, verovatno i podmlađivanje, tako da se čini da se kraj karijere Džona Terija u plavom dresu bliži kraju. Da li će to biti i kraj njegove karijere ukupno, ili ćemo imati prilike da ga vidimo u drugom dresu, ostaje da sačekamo kraj ove sezone. 
  3. Hatim Ben Arfa – Sjajno krilo Nice, nakon sezone koju je iskoristio za povratak na fudbalsku mapu, verovatno će pokušati još jednom da napravi transfer u nekog evropskog velikana. Svakako će predstavljati pojačanje u koji klub da ode, jer talenat vihornom krilu nikada nije bio sporan.
  4. Branislav Ivanović – Uzdanica Čelsija, godinama jedan od najboljih bekova u Engleskoj, reprezentativac Srbije je na momente tek pokazao formu koja ga je krasila tokom prethodnih godina. Ipak, nije nemoguće da Srbin uspe da izbori produžetak ugovora, pod uslovom da impresionira Gusa Hidinka.
  5. Sofijan Feguli – Krilo Valensije predstavljeno je kao igrač sa najvećom cenom koji će imati mogućnost da već u januaru potpiše ugovor sa nekim drugim klubom. 

  1. Ever Banega – Centralni vezni Sevilje, nekada nazivan novim Pirlom, još jedno je u nizu ogromnih talenata koji će imati priliku da početkom nove godine odluče koja će im biti nova stanica u karijeri.
  2. Samir Handanović – Golman Slovenije i milanskog Intera prethodnih godina na neverovatan način čuvao je mrežu neroazura. Iako se i on nalazi u grupi igrača kojima u junu ističe ugovor, ipak je za očekivati da ga Roberto Manćini zadrži i nakon juna 2016.
  3. Majkl Kerik – Zadnji vezni Mančester Junajteda jedan je od najpotcenjenijih veznih fudbalera na Ostrvu. Broj zainteresovanih timova kako iz Premijer lige, tako i van nije mali. Ne bi bilo iznenađenje da Kerik sredinu promeni već ove zime.
  4. Tomaš Rosicki – Velika Vengerova uzdanica, nakon decenije provedene u Arsenalu, verovatno će na leto potražiti novu sredinu. 
  5. Viktor Valdez – Nekadašnji golman Barselone na izlaznim vratima je Mančester Junajteda već neko vreme. Pitanje nije da li več kad i gde će ovaj sjajni i iskusni golman nastaviti karijeru. Spominje se povratak u Španiju, ni ostanak u Engleskoj nije isključen, kao ni Italija. Videćemo, prelazni rok počinje za koji dan…
  6. Čarli Ostin – Snažni napadač Kvins park rendžersa je poslednji na listi. Ujedno je verovatno neko ko će u narednim godinama pokazati da itekako ima kvalitet za neki od velikih klubova u Engleskoj.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter