0
Ostali sportovi

Foto: VSS

KOKTEL VSS: 2015. najuspešnija godina u istoriji, osvojeno pet zlata!

Objavljeno: 25.12.15 u 22:58

U Hotelu M održan je Novogodišnji koktel Vaterpolo saveza Srbije. Prisustvovali su članovi muške i ženske reprezentacije sa stručnim štabom, sponzori, predstavnici medija…

Predsednik VSS se najpre zahvalio svim akoji su uveličali ovaj događaj.

-Kraj kalendarske godine je uvek prilika da sumiramo i podsetimo se na ono što je ostvareno, ali i da naglasimo – da je 2015. bila najuspešnija godina u istoriji srpskog vaterpola. Godina za ponos svih!

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Ostvareni su zaista impresivni rezultati:
Prvo mesto i zlatna medalja muške seniorske reprezentacije u završnici Svetske lige u Bergamu, čime je pre svih obezbeđena viza za olimpijski turnir u Riju 2016.
Prvo mesto i zlatna medalja muške seniorske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kazanju!
Prvo mesto i zlatna medalja muške juniorske reprezentacije na prvim Evropskim igrama u Bakuu.
Prvo mesto i zlatna medalja muške mlade reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Almatiju.
Prvo mesto i zlatna medalja muške kadetske reprezentacije na Balkanskim igrama u Podgorici.[/stextbox]
Ukupno 5 zlatnih medalja u 2015. godini, a čak 9 zlatnih medalja na zvaničnim takmičenjima u toku svega dve sezone.
Kruna ovogodišnje uspešne sezone je i proglašenje naše seniorske reprezentacije za ekipu godine, a selektora Dejana Savića za najboljeg trenera – u izboru Olimpijskog komiteta Srbije.

Ovo je ujedno i prilika da se zahvalimo svim reprezentativcima, kao i stručnim štabovima svih selekcija koji su se tako veličanstveno i uspešno borili za boje i zastavu Srbije.
Sve navedene velike uspehe i osvojene trofeje i medalje na najvećim takmičenjima mogli smo da ostvarimo samo velikim radom oko i u bazenu, i u samoj organizaciji.

Takođe, ističemo veliki doprinos: Predsednika Republike Srbije, Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta, Olimpijskog komiteta i brojnih sponzora, bez kojih bi bilo nemoguće sve ovo ostvariti.
Sve nas očekuju velike obaveza u narednoj godini. Već u januaru imamo EP u Beogradu na kome će učestvovati rekordan broj – 16 muških i 12 ženskih reprezentacija!

Dajemo sve od sebe da se ovaj Savez, Beograd i Srbija pokažu kao dobri domaćini. Nadam se da će svi uživati u predivnom ambijentu Kombak Arene, gde će se od 10. do 23. januara najbolji evropski vaterpolisti i vaterpolistkinje boriti za šampionsku titulu.

Ne treba ponavljati koliko očekujemo od završnog turnira na Olimpijskim igrama u Riju, od 5. do 21. avgusta.
Na kraju, svima vama dragi prijatelji, želim mnogo sreće, zdravlja i uspeha u Novoj godini i srećne Božićne praznike.
Dođite u Kombak Arenu, da zajedno bodrimo naše divne momke i devojke!
Živeli- poručio je Krivokapić.

Pored njega prisutnima su se obratili direktor preduzeća Vaterpolo EP 2016 Darko Udovičić, selektori Dejan Savić i Vladimir Bajković i kapiteni Živko Gocić i Dragana Ivkovič.

Udovičić je istakao da pripreme za takmičenje idu punom parom i da u nedelju počinje postavljanje bazena. Savić je najavio pohod na medalju a Bajković želju da devojke pokažu da u dogledno vreme mogu da se približe ervopskim jačim zemljama. Kapiteni su najavili borbu za medalje u muškoj odnosno što bolji plasman u ženskoj konkurenciji

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter