2
Vremeplov

VREMEPLOV: Švedska je imala problema sa rasizmom, a onda je 1994. njega zavolela cela nacija! (VIDEO)

Objavljeno: 22.12.15 u 18:59

Devedesetih godina, Švedska je imala problema sa rasizmom, a onda je jedan tamnoputi igrač promenio sve to, nacija se zaljubila u njega. On je Martin Dalin.  

Na Svetskom prvenstvu u SAD, 1994. godine, Švedska je bila najprijatnije iznenađenje i načinila, nakon onog finala iz 1958. godine, najveći uspeh u istoriji reprezentativnog fudbala – završila je na trećem mestu.

Heroj nacije, koji je bio i jedan od ključnih igrača što se reprezentacija plasirala na najveće reprezentativno takmičenje, postao je Martin Dalin. 

On je sa svoja četiri gola, uz čuvenog Keneta Andersona, trasirao put svojoj zemlji ka bronzanoj medalji i svoje ime ispisao zlatnim slovima. 

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

2 Komentara

  1. Poštovani, razočaran sam prilično načinom na koji prezentujete mnoge vijesti pa i ovu gdje je najveći primjer blagog neprofesionalizma.Radi se o tome da kad ulazite i dodirujete ovakvu temu onda i opišite detaljnije situaciju, ovako ste više napisali u naslovu a u ostatku teksta premalo ! Radite ozbiljnije i bićete rado čitani. Kad smo već kod zamjerki, molio bih Vas da obratite pažnju na izgled sajta jer je po meni previše bijele boje ubačeno a i sam dizajn nije na nivou- Sportski pozdrav iz Republike Srpske

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter