0
Ostali sportovi

FOTO: rkradnicki.com

EHF ČELENDŽ KUP: Radnički demonstrirao silu u prvom meču protiv Dobruđe

Objavljeno: 28.11.15 u 09:46

Rukometaši kragujevačkog Radničkog savladali su ekipu Dobruđe na svom terenu rezultatom 35:22 (14:12) u prvom meču trećeg kola Čelendž kupa.

Nakon što su dobro odmerili rivala u prvom poluvremenu (14:12), igrači Radničkog su bili nezaustavljivi u nastavku i trijumfovali nad ekipom Dobruđe 35:22. Revanš meč ekipu Kragujevčana očekuje u subotu, 28.11. od 18:00.

U redovima Dobruđe, istakao se Jakubov sa 11 golova, od kojih je sedam postigao u prvom poluvremenu. Međutim, postigavši čak 23 gola u nastavku, Kragujevčani su ubrzo prevazišli greške iz prvog dela igre i izgradili prvu dvocefrenu prednost, sredinom drugog poluvremena (48 minut, 28:18).

Poslednjih 10 minuta utakmice bili su prilika da se uigraju igrači u rotaciji, a krila su ponela veliki deo zasluga za dominantno drugo poluvreme.

Uz pet golova Radovića, po četiri su postigli Rajičević i Barudžić, kao i tri Spasić.

Zahvaljujući dobroj 6-0 odbrani i efikasnoj polu-kontri, Kragujevčani su sa po šest golova Mošića i Simića nadjačali bugarsku ekipu; dok su Gemaljević sa 10, odnosno Lekić sa četiri odbrane, dopustili rivalu da postigne samo 10 pogodaka u nastavku.

– Nismo se najbolje snašli u prvom poluvremenu, ali smo ipak uspeli da održimo prednost od dva gola. Uspeli smo da dodatno stegnemo odbranu u drugom poluvremenu i izgradimo šanse iz kontre i polukontre, koje su večeras napravile razliku i donele nam pobedu.

– Imamo dobru i efikasne realiaztore u ovoj ekipi, što je poklazala naša polukontra večeras. Uspeli smo da neutrališemo Stankova na srednjem beku, od kojeg sve polazi u igri Bugara, a tu je posebno zaslužan Ivan Rajičević koji je uprkos povredi rešio da pomogne ekipi.

– Uprkos dominantnoj pobedi večeras, posao još nije gotov i ništa nije rešeno. Mi i sutra izlazimo na megdan Dobruđi sa našom najboljom igrom, kako bi na najbolji način overili plasman među najboljih 16 ekipa – rekao je kapiten ekipe Radničkog Strahinja Simić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter