0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

ŠAMPION NIJE SAM: Grobari pomažu VK Partizan!

Objavljeno: 13.11.15 u 17:42

Kada ste videli tekst o Partizanu i vaterpolu, najverovatnije ste pomislili da se radi o nekoj priči o Nikoli Jakšiću, koji je danima glavna tema jer je polagao kolokvijum umesto da je sa svojim drugarima igrao protiv šampiona Evrope, Pro Reka. Niste u pravu, ova priča je mnogo ozbiljnija, a radi se o opstanku.

Vaterpolo klub Partizan, koji godinama grca u finansijskim problemima, a pre neku godnu, 2011. je osvojio sedmu titulu prvaka Evrope, jedan je od najtrofejnijih klubova na svetu, ne samo u vaterpolu, nego u sportu uopšte. Svakako, najtrofejniji je u SD Partizan.

Već neko vreme se priča o akcijama navijača i pomoći crno-belim momcima, došlo je vreme da se sa reči pređe na delo. Fondacija ‘Grobari za nas’ odlučila je, baš na insistiranje navijača, da aktivira armiju pristalica crno-belih, a sve u cilju pomoći institicije kakva je VK Partizan.

Nažalost, redovno slušamo priče kako je klub u dugovima, voda hladna, nema mazuta, plate kasne, nema se finansija za odlazak na put…

I sada je Partizan u takvoj situaciji, sledeće nedelje putuje u Split, u okviru 9. kola Triglav regionalne lige igra sa Mornarom, 20. novembra, a  dva dana kasnije sa POŠK-om. Hrvati ne pristaju na reciprocitet.

-Nismo još zatvorili finansijsku konstrukciju oko tog putovanja. Ne znam kako ćemo to da izvedemo. To je sada glavni problem, pored svih ostalih, standardnih – kaže za HotSport direktor Partizana Mirko Bradajić.

Potvrdio je direktor da će grobari pomoći svom klubu, razgovarali su sa predsednik Aleksandrom Šoštarom koji zna više detalja oko čitave te priče. Bilo bi dobro da pomoć počne da pristiže što pre, navijači ne moraju da čekaju konkretne akcije, znaju već na koji način mogu da pomognu. Postoje dva računa za uplatu, a može se pomoći na razne načine. Više o tome informišite se OVDE.

Šampion nije sam, a trener crno-belih Vladimir Vujasinović je neko koga navijači neizmerno cene i poštuju. kada god su na Banjici, pronese se tribinama: ‘Uzmi Vlado evrotitulu’. Uzeće je, ponovo, ovoga puta kao trener. Ako se opstane.

On ove klince vodi na pravi put i od njih pravi ljude i šampione. Grobari će mu u tome pomoći… Sećate se one tragi-komične priče od pre godinu i po iz Turske, kada su momci obezbedili poslednji put plasman na fajnal-for Lige šampiona? U Barseloni su kasnije pobedili Pro Reko, od koga pre neki dan izgubiše sa 15:3, i igrali sa Radničkim u polufinalu, a on ih za plasman častio pljeskavicama?

Vrede oni mnogo više, ali su uvek zadovoljni sa onim što imaju. Tako su vaspitani, a za njih je čast, privilegija i obaveza što nose kapice slavnog Partizana. Od njega su dobili sve, koliko god je mogao da pruži…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter