0
Auto Moto

‘DOKTOR’ BESAN: Ovo je sramota, Lorenco nije istinski šampion!

Objavljeno: 08.11.15 u 19:41

Veći deo planete danas je bio uz male ekrane isčekujući ishod ‘trke veka’ kako su mnogi nazvali poslednju trku ovogodišnjeg MotoGP šampionata.

Uvek nasmejan Valentino Rosi danas je tugovao. Odnosno, možda nije toliko tugovao, koliko je bio besan, što se i videlo po njegovim prvim rečima posle završenog MotoGP šampionata i osvajanja titule Horhea Lorenca.

– U četvrtak sam znao šta se sprema kada je Markez rekao da neće uraditi ništa što bi naškodilo Lorencu. Tada sam shvatio da su sklopili pakt. Ovo je sramota! Lorenco je imao telohranitelja na stazi. Desilo se tačno ono što sam očekivao, a danas su svi videli njihov plan. Iz njihovih izjava uoči trke sam video šta se sprema… Napravili su biskvit – rekao je Rosi.

Generalno smatra da su današnja zbivanja veoma loša za Moto sport. Ipak je bio tužan, što su potvrdile i sledeće njegove reči.

– Tužan sam i mislim da je ovo loša stvar za naš sport. Takođe, ne razumem ni Hondu koja je lagano pustila da vozač Jamahe pobedi u trci. Umesto sa jednim, morao sam da se borim protiv dvojice jakih protivnika. Lorenco je veoma dobar vozač, ali bilo bi lepo da smo imali poštenu i ravnopravnu trku. Mislim da ni njemu nije isti osećaj kada je pobedio na ovakav način. On nije istinski šampion jer je do titule došao posle nečeg što se nije dogodilo u istoriji našeg sporta. Tužno je što je pobedio imajući ličnog telohranitelja na stazi. Markez se borio jedino protiv Pedrose koji je mogao da ugrozi Horhea – objasnio je Italijan.

‘Zloće’ su danas pobedile. Barem je takav bio sud prisutne publike u Valensiji koji su, iako na domaćem terenu, žestoko izviždali Marka Markeza i Horhea Lorenca na pobedničkom postolju.

– Ne znam da li je Markez glumio telohranitelja zašto mu je Lorenco zemljak, ali je izgledao tužno. U svemu ovom Lorenco ima manju krivicu nego Markez jer on ne bi nikada nešto slično uradio da je bio na Markezovom mestu. Ali zbog njegovog ponašanja posle Malezije, Lorenco zaslužuje da ga tretiraju isto kao Markeza. Trebalo je da ćuti – zaključio je Rosi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter