0
Ostali sportovi

RUKOMETNA NOVOGODIŠNJA GROZNICA: Beograd domaćin spektakla po 12. put

Objavljeno: 06.11.15 u 18:28

Tradicija okupljanja mladih rukometaša i dobrih mečeva u dvoranama širom prestonice u danima novogodišnje groznice, nastavlja se u organizaciji agencije Sport plus. 

12. međunarodni Novogodišnji rukometni turnir za decu „Terme Čatež“ biće održan od 27. do 29. decembra u Beogradu, u organizaciji Agencije Sport plus. Ove godine turnir će okupiti preko 90 ekipa sa oko 1500 sportista i prijatelja rukometa iz regiona i zemlje, a očekuje se i dolazak igrača iz Francuske, Austrije i Rusije.

Tokom tri takmičarska dana, u pet beogradskih sportskih dvorana, biće odigrano 200 utakmica što ovaj turnir svrstava u jedan od najvećih u Evropi. Veliki broj već prijavljenih ekipa dolazi iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine. Takmičenje će biti održano u tri uzrasne kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji, a učesnici turnira su dečaci i devojčice od 11 do 15 godina, članovi klubova i škola rukometa.

Novinu ove godine predstavlja Prvi Studentski međunarodni novogodišnji turnir koji će biti održan tokom trajanja NRT za mlađe kategorije, a organizatori na osnovu višegodišnjeg iskustva očekuju veliko interesovanje studenata iz Evrope i regiona, što predstavlja svojevrstan vid promocije ovog sporta i među tom populacijom, a takođe mogućnost da se naši akademci aktiviraju i oprobaju i u međunarodnoj konkurenciji.

Ilija Jović, direktor NRT „Terme Čatež“ rekao je da je Novogodišnji turnir prilika da se rukometni prijatelji iz regiona još jednom okupe i u prijatnoj atmosferi podele ono što su doživeli u godini iza sebe. On je objasnio da je Beograd najbolje mesto za takav susret, kao i da će svi gosti na turniru osim kvalitetnog rukometa, uživati i doprineti novogodišnjoj atmosferi naše prestonice.

Osim popularizacije rukometa kao sporta među decom i mladima, zdravog stila života i susreta prijateljstva i regionalne saradnje, turnir svake godine ima i humanitarni karakter. Deo novca koji bude bio prikupljen od donatora i sponzora ove sportske manifestacije biće uložen u izgradnju i opremanje igrališta za decu koja borave u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Bukovička banja u Aranđelovcu, jedinoj ustanovi u Srbiji koja se bavi produženim lečenjem, edukacijom i rehabilitacijom dece koja boluju od dijabetesa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter