0
Auto Moto

F1: Rozberg pobedio u Meksiku

Objavljeno: 01.11.15 u 21:55

Nemački vozač Niko Rozberg došao je do svoje 12. pobede u karijeri odnosno četvrte u sezoni na trci za Veliku nagradu Meksika koja je posle dosta vremena vraćena u kalendar „najbržeg cirkusa“.

Vozač Mercedesa je bio na čelu karavana od početka trke i ugrožavao ga je samo klupski kolega Luis Hamilton koji je već obezbedio novu titulu šampiona prošle nedelje u SAD.

Na postolju je završio još i valteri Botas vozač Vilijams, četvrti je bio Danil Kvjat iz Red Bula, dok je peti bio njegov kolega Danijel Rikardo. Bodove su još osvojili Felipe Masa, Niko Hulkenberg, Serhio Perez, maks Ferštapen i Roman Grožan.

U generalnom plasmanu Rozberg je pretekao Fetela koji je odustao u 51. krugu kada se zakucao u zid od guma odnosno vozač Mercedesa sada ima 276 bodova u odnosu na 251 koliko je skupio pilot Ferarija. Neprikosnoven je Luis Hamilton sa 345 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter