Na najnovijoj rang listi CEV-a Srbija je šesta i iz trećeg šešira dobila je rivale po meri za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Izbegnuti su, za sada, Francuzi i Rusi. 


– Ne mogu da kažem da je grupa preteška, ili da je samo teška. Laka nije u svakom slučaju. Pokazalo se i na poslednjem Evropskom prvenstvu koliko su sve reprezentacije napredovale, pa smatram da nema velike razlike u pristupu utakmici protiv Belgije i Poljske – kaže selektor Nikola Grbić.

Turnir u Berlinu dolazi u nezgodnom trenutku, u jeku klupske sezone. Kako se spremiti?

– Kao i uvek, najvažnija će biti naša igra. Ona može da nas dovede u situaciju da prođemo u polufinale, ili da ostanemo bez Olimpijskih igara. Videlo se ove godine da možemo da igramo dobro protiv odličnih timova, ali i loše protiv nazovi „običnih” selekcija.

da li će biti nekih prijateljskih mečeva?

– Moguće, najlogičnije bi bilo sa Bugarima, pošto su oni u drugoj grupi, ali to tek treba da vidimo, da li je izvodljivo. Atmosfera u ekipi je izuzetno važna, to treba gajiti i negovati, uz spoznaju da ćemo svi zajedno izgubiti i svi zajedno pobediti!

Nće biti velikih promena u sastavu tima.

– Rano je pričati o sastavu, ali neće tu biti nekih velikih promena. Ne možemo sada da uvodimo neko potpuno novo ime u celu priču, da on iznese teret jednog tako teškog turnira. Imaćemo svega šest, sedam dana zajedničkih treninga i zato je važno da što pre profunkcionišemo kao ekipa – zaključio je Grbić, a prenosi Žurnal.