0
Ostali sportovi

BADMINTON: Petrović na korak od odličja u Izraelu

Objavljeno: 24.10.15 u 13:59

Srpski reprezentativac u badmintonu Dragoslav Petrović stigao je do četvrtfinala Hatzor Internacional 2015. turnira koji se održava u Izraelu.

Malo je nedostajalo Dragoslavu Petroviću da brojnim odličjima sa turnira juniorskog Evropskog i Svetskog kupa, na kojima je učestvovao doskora, doda i prvu seniorsku medalju. Na međunarodnom turniru Hatzor International 2015 koji je, od 22. do 24. oktobra 2015, održan u Kibuc Hatzoru u Izraelu naš reprezentativac je stao na korak od odličja.

U okršaju za polufinale bolji od Petrovića bio je drugi nosilac Rudolf Delenbah iz Mađarske koji je, posle velike borbe, slavio s 2:0. Pre toga naš igrač je savladao domaćeg takmičara Eitama Rozenštajna s 2:0, dok je u borbi za četvrtfinale pobedio iskusnog Izraelca Šaija Gefena, takođe, s 2:0, posle čak 32 minuta igre.

– U prva dva kola bio sam na očekivanom niovu zabeleživši sigurne pobede. Ipak, u četvrtfinalu odigrao sam ispod očekivanja i tako propustio lepu priliku da se domognem medalje. Mogao sam i trebalo je mnogo bolje. Međutim, oscilacije su normalna pojava u sportu, tim pre što sam na samom početku seniorske karijere. Idemo dalje i verujem da ću na nekom od narednih turnira ponovo imati šansu da se borim za odličje – kazao je Dragoslav Petrović.

Pored Petrovića naša zemlja u Izraelu imala još jednog predstvanika. Srpski međunarodni sudija Predrag Vuković delio je pravdu na ovom turniru.

Inače, Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog takmičara i sudije na turniru u Izraelu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter