0
Vremeplov

VREMEPLOV: Kako je Radomir Antić učinio Boba Vijerija najboljim napadačem Primere!? (VIDEO)

Objavljeno: 23.10.15 u 17:31

Na travnatim terenima u Španiji proveo je samo jednu sezonu i svoje ime zapisao u istoriji španskog fudbala – Kristijan Bobo Vijeri. 

Sezone 1997/98 obukao je dres Atletiko Madrida, koji je sa klupe predvodio naš Radomir Antić, koji ga je formirao u vrsnog napadača. Bobo Vijeri je te sezone bio najbolji strelac Primere, na 24 utakmice postigao isto toliko golova.

– Kristijan Vijeri je došao u Atletiko kao mladi napadač iz Juventusa i za nas je odigrao samo jednu sezonu, 1997/98 i ta mu je bila najuspešnija u prebogatoj karijeri. Sa njim smo isto imali poseban metod rada. On je stalno išao na prvu stativu, izvlačio se uvek na istu stranu napada na kojoj igramo i tako nije išlo. Onda sam došao i rekao mu ”od sada, u svaki napad kada krenemo, uvek trčiš na kontra stranu i tako se otkrivaš, a u završnici možeš da ideš samo na drugu stativu”. Kada me je u čudu pitao zašto tako, rekao sam mu: ”hoću da uvek imaš čitav gol ispred sebe da iskoristimo tvoje kvalitete”. Te sezone je postigao skoro 30 golova i nikada, ni pre ni posle toga nije imao takav učinak – rekao je Radomir Antić u jednom intervjuu za HotSport.

Te sezone na Visente Kalderonu, na evropskoj sceni protiv Paoka postigao je jedan od najlepših golova, ako ne i najlepši gol u karijeri. I to iz mrtvog ugla! 

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter