0
Vremeplov

VREMEPLOV: Čuveni gol i proslava u finalu LŠ nakon kojih je ceo svet saznao ko je Patrik Klajvert! (VIDEO)

Objavljeno: 22.10.15 u 15:48

Samo godinu dana nakon potpisivanja profesionalnog ugovora, Patrik Klajvert je svoj klub popeo na tron Evrope i svoje ime ispisao zlatnim slovima.

Finale Lige šampiona 1995. osvojio je „drim tim“ Ajaksa koji su činile fudbalske veličine u čuvenoj klasi 95: Edvin van der Sar, Klarens Sedorf, Frank Rajkard, Findi Džordž, Ronald de Bur, Dani Blind, Jari Litmanen, Majkl Rajzinger, Edgar Davids, Mark Overmars, Frank de Bur.  

Ajaks 1995 2

Pored toga što su bili moćan tim, ovo je i jedna od najmlađih ekipa koje je osvojila Ligu šampiona, sem Rajakrda i Blinda koji su tada već ušli u četvrtu deceniju života, svi ostali najviše 25 godina. A finale je odlučio, tada rezervista, najmlađi od svih, 18-godišnji Patrik Klajvert, koji je ujedno najmlađi strelac finala u istoriji ovog takmičenja.

Zamislite da svoju fudbalsku veličinu pokažete već na početku karijere, postignete gol u finalu Lige šampiona i to pored jednog od najboljih odbrambenih igrača u istoriji fudbala, Franka Barezija.

Patrika Klajverta na početku karijere najbolje opisuje izjava tadašnjeg trenera Luja van Gala: „PSV ima Ronalda a mi Klajverta“. Što dovoljno govori o kakvom se talentu radilo, koji je na kraju postao jedno od najvećih imena holandskog i svetskog fudbala.

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter