0
Vremeplov

VREMEPLOV: Učitelj i uzor, a da li je imao i jači šut od Roberta Karlosa!? (VIDEO)

Objavljeno: 19.10.15 u 21:29

Roberto Karlos ima isti stil izvođenja slobodnih udaraca kao on, igrali su istu poziciju, u reprezentaciji Brazila su na leđima nosili isti broj „šest“, on je – Klaudio Branko. 

Branko je ostao upamćen sa Svetskog prvenstva 1994. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, kada je svojim topovskim udarcem iz slobodnog udarca izbacio Holandiju u četvrtfinalu.  

https://www.youtube.com/watch?v=7L0PO_q6xZs

Ovaj čuveni Brazilac ostao je upamćen i u prijateljskoj utakmici protiv tadašnje reprezentacije Jugoslavije, iste godine. Kada je bukvalno sam svojoj zemlji doneo pobedu. Prvo je asistirao Violi za vodeći pogodak, a zatim se i sam upisao među strelce u svom stilu, iz slobodnjaka, loptu je pod prečku zakucao tadašnjem golmanu Goranu Panduroviću.  

Klaudio Branko je u karijeri nosio dres: Internacionala, Fluminensea, Gremija, Flamenga, Korintijansa. Što se tiče evropske scene, bio je član: Breše, Đenove, Porta, Midlzbroa.

Najveći uspeh, osvojeno Svetsko prvenstvo u SAD, gde je u finalnoj penal seriji protiv Italijana uz Romarija i Dungu postigao pogodak i tako se okitio zlatnom boginjom.

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter