0
Ostali sportovi

FOTO: VSS

PROMENA NA KLUPI: Vujasinović umesto Savića vodi ‘delfine’ protiv Francuza

Objavljeno: 19.10.15 u 15:06

U Kući vaterpola održana je konferencija za medije povodom sutrašnjeg meča sa Francuskom (20.30 RTS) u okviru prvog kola Svetske lige. Mesto odigravanja je Tašmajdan a čitava priredba biće i deo proslave obelažavanja Dana oslobodjenja Beograda.

– Očekujemo pravi spektakl jer će se na licu mesta naći sve tri reprezentacije koje su osvojile zlato ovog leta. Dakle biće defile selekcija koja je bila najbolja na Evropskim igrama u Bakuu, juniori najbolji na svetskom prvenstvu u Almatiju i seniori osvajači Svetske lige u Bergamu i svetskog prvenstva u Kazanju. takodje ćemo predstaviti i pesmu „Idemo“ grupe Neozbiljni pesimisti. Veliku zahvalnost dugujemo Skupštini grada i Sekretarijatu za sport i omladinu na podršci. rekao je u uvodu generalni sekretar VSS Nemanja Marjan.

Selektor Dejan Savić je istakao:

– Slažem se sa Marjanom, trebalo bi to da bude spektakl. Početak je sezone i znamo šta nas čeka. Preko Svetske lige, zatim Evropskog prvenstva do Olimpijskih igara u Riju. Deo smo sutrašnjeg slavlja Beograda. Igraćemo u kombinovanom sastavu a na klupi će sedeti Vlada Vujasinović s obzirom da će biti dosta igrača iz Almatija. Biće to prava uvertira za sve što nas čeka.

Vlada Vujasinović se zahvalio prvo Saviću a zatim dodao:

– Presrećan sam što ću sedeti na klupi „A“ reprezentacije. Verujem da to govorim i u ime onih koji će sutra debitovati. Pored debija osetiće i zadovoljstvo igranja sa Filipovićem, Prlainovićem… Ne bih o Francuzima, daćemo sve od sebe da pobedimo.

Živko Gocić je rekao:

– Izvini Vlado, alo očekujem ubedljivu pobedu. Šalu na stranu, bez obzira na sastav koji bude igrao dileme ne bi trebalo da bude. Mladi igrači su sjajni momci i sigurno je da će u lepoj atmosferi kakvu očekujem zabeležiti pobedu. Pozivam navijače da nas pozdrave, toliko zlatnih medalja će biti na jednom mestu.

Filip Filipović će sutra sigurno biti u sastavu:

– Odlično je što su se Savić i Vujasinović dogovorili oko ovakvog izdanja Srbije. Biće to za sve novo iskustvo. Mladi treba da imaju šansu, da dobiju priliku i stvarno sam presrećan što će imati priliku da se dokažu. Pokazaćemo da znamo zakoga igramo i čiju kapicu nosimo. Pozivam sve koji prate sport da dođu sutra i da naprave pravi spektakl.

Na konferenciji se čulo i pitanje opravdanosti troškova za organizaciju EP, posebno kada se zna u kakvoj su situaciji klubovi:

– Država pomaže reprezentaciju i tu nema problema. Evropsko prvenstvo je popularizacija trofejnog sporta, prilika da igramo pred svojim navijačima i konačno šansa da gledaoci uživaju u vrhunskom vaterpolu. Godinama pričamo o klupskim problemima. Nisu ispraćeni rezultati Partizana, Zvezde, Radničkog koji su osvojili klupske trofeje i Vojvodine. Rešenje je u kategorizaciji klubova u svim kolektivnim sportovima pa i pojedinačnim. U suprotnom ostaćemo bez klubova a zna se šta to znači. Jer ovakvi rezultati reprezentacije ne mogu dugo da traju. Nama je Rio za deset meseco, Tokio za četiri godine i 10 meseci ali za nas je to već sutra.

Nadovezao se Filipović:

– Siguran sam da i mediji mogu mnogo više da pomognu. Ko je radio intervuje sa Savićem, Vujasinovićem dakle onima koji prave svetske igrače. Ne prati se dovoljno vaterpolo, nema nas u programskim šemama. Ne govorim o TV Prva, RTS, B92… To nije mnogo za njih a nama mnogo znači. Najtrofejniji srpski sport zaslužuje mnogo veću pažnju. Pratim medije ali da ne pričam sa drugarima ne bih ni znao da se održava Evropsko prvenstvo. Vaša pomoć nam je neophodna, jer sa njom bi stigli i novi sponzori.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter