0
Auto Moto

LUIS HAMILTON: Formuli jedan je potreban mnogo jači Ferari!

Objavljeno: 18.10.15 u 18:25

Vozač Mercedesa Luis Hamilton izjavio je da bi za Formulu 1 bilo dobro da se Ferari sledeće godine ozbiljno suprotstavi njegovom timu.

Mercedes je posle prošlonedeljne trke u Sočiju za Veliku nagradu Rusije, četiri trke pre kraja šampionata odbranio titulu u konkurenciji konstruktora, pošto je u 15 trka pobedio 12 puta.

Nemački tim je prošle sezone od 19 pobedio u 16 trka.

Hamilton je ove godine na korak od odbrane šampionske titule, četiri kola pre kraja ima 66 boda više od drugoplasiranog Sebastijana Fetela iz Ferarija i 73 više od klupskog kolege Nika Rozberga.

U odnosu na prošlu godinu, Ferari je ove sezone ozbiljnije zapretio Mercedesu, nakon što je Fetel pobedio u tri trke.

Sebastijan će uvek biti jedan od najjačih protivnika, ali zavisi kako na to gledate. Kao vozač iz druge ekipe on će sigurno biti najjači protivnik, ali Niko će sledeće godine biti jači. Naravno, nadam se da ćemo se ozbiljno boriti sa Ferarijima, mislim da će to biti dobro za Formulu 1 – rekao je dvostruki svetski šampion, preneli su britanski mediji.

– Nadam se da ćemo mi biti ispred njih, nadam se dobrim trkama – dodao je 30-godišnji Hamilton.

Naredna trka u šampionatu voziće se u nedelju od 21.00 čas u Ohaju u Teksasu, za Veliku nagradu SAD.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter