0
Odbojka

FOTO: CEV

EP U ODBOJCI: Francuska je novi prvak Evrope!

Objavljeno: 18.10.15 u 22:25

Francuska je pobednik Evropskog prvenstva u Bugarskoj i Italiji, pošto su u finalu u Sofiji savladali Sloveniju sa 3:0 (25:19, 29:27, 29:27).

Za odbojkašku reprezentaciju Francuske ovo je najveći uspeh u istoriji, pošto je ovo prva zlatna medalja za ‘galske petlove’ od kako igraju ovu ‘igru preko mreže’.

U finalu su bili apsolutni favoriti protiv Slovenije i tu ulogu su opravdali. U prvom setu su dominirali i lako došli do vođstva od 1:0.

U nastavku su se Slovenci malo rešili početnog pritiska, i tako opušteni su dobrano namučili Francuze. I drugi i treći set su se igrali na razliku, ali je u oba navrata srećnija bila reprezentacija Francuske koja je dva puta sa 29:27 osvajala setove i tako su sa maksimalnih 3:0 došli do zlatnog odličja.

Odbojkaši Italije osvojili su bronzanu medalju na prvenstvu Evrope pošto su danas u utakmici za treće mesto pobedili u Sofiji domaću selekciju Bugarske sa 3:1 u setovima (25:20, 25:14, 23:25, 25:20).

Podsetimo, odbojkaška selekcija Srbije je na ovom prvenstvu zauzela sedmo mesto, porazom u četvrtfinalu od, ispostavilo se, novog šampiona Evrope, Francuske.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]Konačan plasman: Francuska, Slovenija, Italija, Bugarska, Poljska, Rusija, Srbija, Nemačka, Holandija, Belgija, Estonija, Finska, Cceška, Slovačka, Hrvatska, Belorusija.[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter