0
Vremeplov

VREMEPLOV: Velemajstorija Dejvida Bekama u 90. minutu za odlazak Engleza na SP 2002 (VIDEO)

Objavljeno: 17.10.15 u 14:34

Nemci su se spremali za veliko slavlje, Englezi očajavali, a onda je loptu u ruke uzeo Dejvid Bekam. 

Igrale su se kvalifikacione utakmice poslednjeg kola za odlazak na Svetsko prvenstvo u Japan i Južnu Koreju. Velika borba u grupi devet, između Nemačke i Engleske. Samo jedna od ove dve reprezentacija može direktno da otputuje u daleku Aziju, dok će druga preko baraža morati da traži svoju kartu.

Sve do 93. minuta meča između Engleske i Grčke (1:2), Nemci su u meču sa Finskom (0:0) imali rezultat koji ih direktno vodi na SP, a onda je na scenu stupio čuveni Beks, faul za Engleze sa nekih 30 metara, poslednja šansa, sudija drži pištaljku u ustima, daje signal da se prekid izvede, ne vadi iz usta, jer se nakon izvedenog udarca sprema da označi kraj.

Međutim, Dejvid Bekam je velemajstorskim potezom izazvao erupciju radosti na Old Trafordu i svoju žemlju odveo direktno na prvenstvo sveta. Kakva elegancija pri šutu sa neverovatnom preciznošću. 

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter