Trener Strazbura Vensan Kole posle poraza svog tima u meču 1. kola A grupe Evrolige čestitao je Crvenoj zvezdi na pobedi i otkrio je šta su po njegovom mišljenju razlozi slabe partije njegovog tima.

– Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi. Mi dobro smo počeli, ali nismo uspeli da steknemo osetniju prednost. Izgubljene lopte su nas skupo koštale, tokom celog meča. Nakon 47:38 imali smo dva-tri šuta za priključak ali nismo pogodili. Posle toga nismo imali oružje da odgovrimo na igru Crvene zvezde. Znali smo kakav nas meč čeka i mnogo nam je nedostajao Hauard jer je on jedan od naših najvećih boraca. Po onome što sam video ne verujem da bi nam Met pomogao odnosno to ne bi bilo dovoljno za bolji rezultat. Glavni razlog našeg poraza je defanzivni pritisak Crvene zvezde koji je bio na ivici faula, rekao je Kole na konferenciji za medije.


Novinarima se obratio i srpski internacionalac Vladimir Golubović.

– Znali smo šta nas čeka i kakav domaći teren ima Crvena zvezda. Imali smo prbolem da nam se dva dana pred meč povredi najbolji igrač, a zamena nije stigla na vreme. Otvorili smo meč dobro, poveli, ali usledilo je nekoliko minuta slabe igre. Na kraju smo utakmicu završili sa preko 20 izgubljenih lopti, da smo bili malo skoncentrisaniji bilo bi egal. Čestitam Crvenoj zvedi na pobedi, rekao je Golubović.

Pročitajte izjave Rajana Tompsona i Dejana Radonjića.