0
Odbojka

EP: Francuzi ponovo prejaki, odbojaši Srbije stižu kući bez borbe za medalju

Objavljeno: 14.10.15 u 19:34

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je bolja od njih bila selekcija Francuske rezultatom 3:1 (22:25, 23:25, 25:14, 25:20). 

Bila je ovo je repriza ovogodišnjeg finala Svetske lige u Rio de Žaneiru, u kojem su Francuzi takođe slavili, rezultatom sa 3:0.

I ovaj put, Francuska je bila nepremostiva preprema za tim Nikole Grbića, koji je pravo lice pokazao samo u trećem setu koji je Srbija dobila sa 25:14. 

Početak prvog seta protekao je u ujednačnoj borbi, igralo se poen sa poen, a Francuzi su potom zaigrali bolje i došli do prve veće prednosti – 16:13. Naši su uspeli da se vrate na poen zaostatka, ali su Francuzi posle tajmauta ponovo pronašli svoj ritam za 25:22.

Neizvesno je počeo i drugi set, Francuzi su imali poen i dva prednost, naši su držali korak, ali su ponovo posustali sredinom seta. Francuzi su otišli na +4 i ponovo set priveli kraju – 25:23. 

Srpski odbojkaši su zaigrali mnogo bolje na početku trećeg seta i prvi put na celom meču su došli do prednosti od tri poena – 4:1. Serija je nastavljena, naši su poveli sa 8:2, a veliku prednost držali su i do drugog tehničkog tajmauta – 16:7. Naši su u jednom trenutku i deset poena prednosti (22:12), a vrlo brzo su iskoristili prvu set loptu i dobili treći set sa 25:14.

Ipak, Francuzi su u trećem setu ponovo bili bolji i došli do velike pobede. Na samom startu su se odlepili na 5:2, a prednost su održavali do samog kraja. Francuzi su imali sedam meč lopti – 24:17, naši su vezali tri poena, ali su “trikolori“ uspeli da iskoriste sledeću za 25:20. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter