0
Lifestyle

KROSFIT: Održan ‘Serbian Throwdown 2015’

Objavljeno: 06.10.15 u 11:50

„Serbian Throwdown 2015“, jedno od najvećih regionalnih takmičenje u Krosfitu, održano je 03. i 04. oktobra na Beogradskom sajmu, pod pokroviteljstvom brenda „Reebok“.

 

Učesnici su došli iz velikog broja evropskih zemalja i pokazali svoju snagu i izdržljivost u različitim setovima vežbi. Nadmetali su se za nagradni fond od 4700 evra.

Takmičenje je obuhvatilo dve kategorije: „Elite“ (za profesionalce) i „Scaled“ (za najspremnije rekreativce). Među „Elite“ muškarcima najbolji je bio Adam Bodnar iz Mađarske, a u ženskoj konkurenciji pobedila je  Ana Katapan iz Italije.

KROSFIT1

 

U „Scaled“ kategoriji u muškoj konkurenciji prvo mesto zauzeo je Bojan Maravić iz Srbije, dok je najbolja  među takmičarkama bila Italijanka Valentina Fakini.

Takmičenje se organizuje drugu godinu zaredom, a ove godine interesovanje je četiri puta veće po broju prijava, čime CrossFit postaje sve popularniji u Srbiji i regionu.

Ovaj mentalno i fizički zahtevan sport se sve više održava u velikim arenama, a najpoznatije svetsko takmičenje je „Reebok CrossFit Games“ koje se održava u SAD-u.

KROSFIT2

Krosfit je spoj najkorisnijih elemenata iz gotovo svih sportova, objedinjuje različite olimpijske discipline, pre svega gimnastiku, trčanje, dizanje tegova i veslanje.

Krosfit ima za cilj razvoj i usavršavanje fleksibilnosti, snage, sile, eksplozivnosti, brzine i izdržljivosti. Veoma je atraktivan kako za učesnike, tako i za publiku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter